joi, 28 aprilie 2011

anul trecut pe vremea asta...

azi m-am apucat de scris, citit și de corectat în propria ogradă, de citit și de comentat prin ograda altora și mi-am dat seama că nu voi mai avea timp să-i aduc pe scenă pe bravii cercetători marxiști cu care vă amenințam. astfel încât m-am gândit să reîncălzesc și să servesc o ciorbiță de anul trecut, un material care - culmea - se potrivește perfect și acum... ca să vezi!

ca să gustați ciorbița și să citiți cuvintele cele vechi de un an, vă invit AICI!

4 comentarii:

  1. Bine te-am regăsit, Bogdan... Ce bine le ziceai tu, şi atunci ca şi acum:
    "Dovada că românii sunt încăpățânați ar fi faptul că am rămas o țară de limbă latină după nenumărate valuri de migrație, sau că ne-am păstrat credința în ciuda multor cursuri de evlavie și devoțiune pentru socialismul științific și comunismul ateist, liber-cugetător. Aș căuta și aș reînvia acum acea îndârjire a țăranilor chiaburi care a fost aspru pedepsită de comuniștii care aveau nevoie de semnăturile de intrare în cooperativă"...

    M-aş bucura enorm dacă această proverbială încăpăţânare a noastră ar fi constructivă. Mai ales azi. În alte vremuri s-a dovedit a fi benefică. Acum ne "încăpăţânăm" să-i tolerăm pe nişte unii care îşi bat joc de noi...

    La bună recitire, numai bine în toate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristian, acea încăpățânare ne-a ”mânat” destinele vreme de secole și cred că a venit vremea să o scoatem din desaga cârpită și s-o folosim din nou. ar putea deveni un motor în creșterea noastră ca popor, în reinventarea noastră, în asumarea identității noastre... ar putea fi constructivă. dar poate am pierdut desaga, undeva pe drumul istoriei. aș vrea să sper că o vom regăsi curând. o zi bună și ție.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa este, acest articol de acum un an, isi pastreaza actualitatea, iar indemnul din final adresat conationalilor nostri din afara tarii care l-au votat pe marinar, este unul de bun simt.
    In tot cazul, prin votul prin corespondenta se va coace o mega frauda electorala in folosul actualei puteri!
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nea Costache, mulțumesc pentru vizită. mulți dintre cei din afara țării au fost manipulați, la fel ca și cei din țară. așa este, frauda cu votul prin corespondență va crește cu siguranță populația României de la 22 de milioane la cel puțin 30, dintre care mai mult de 4 milioane din noii cetățeni vor avea cu siguranțpă drept de vot :)

    RăspundețiȘtergere