la scurt metrajul acesta mi-a plăcut foarte mult că în ciuda faptului că erau filmate, multe dintre cadre erau fotografie pură. mă bucur că ți-a plăcut și ție, Carmen. un weekend plăcut să aveți.
O astfel de plimbare nu putea fi refuzată, Bogdane, aşa că m-am înfiinţat. Cum te-am preluat prin rss, observasem că mergem în Asia, doar virtual, însă, cu toate că ar fi bună şi o plimbare în real... Ne mulţumim să urmărim videoclipul şi să gândim că, nu peste multă vreme, poate trage fugă pentru a lua contact cu civilizaţia asiatică... De ce nu?
Un final de săptămână cât mai bun, cu multe zâmbete şi tot ce vî doriţi!
bogdane, Ce inspiratie, prilej de nostalgii pentru mine Uzbekistan,Capitala Taskent, zona torida,desertica(Stepa Flamanda)Ceaiuri fierbinti,miraculos racoritoare, mese traditionale, toasturi invocand similitudini patriotice,efuziuni exotice; alte caractere, dar din care afli ca omul, pretutindeni, este aceeasi triada,trup- minte-suflet, chintesenta a viului unic.Madi si Onu blog
Frumoase imagini bogdane, dar când mă gândesc că tot de-acolo vine şi gripa, şi prostituţia printre minori şi o grămadă de conflicte civile şi religioase şi cea mai seducătoare şi mai periculoasă formă de comunism, parcă mă încearcă aşa o urmă de tristeţe. Cu toate astea aş vizita Asia. Sunt unele locuri de pe continentul ăsta pe care chiar îmi doresc să le văd. Ruinele khmere ar fi pe primul loc.
Cristian, Asia m-a fascinat și pe mine dintotdeauna. sper ca într-o zi să apucăm să o vizităm efectiv, trecând dincolo de virtual și pășind efectiv în plan real. ceea ce vă doresc din tot sufletul și vouă.
dragi Madi și Onu, frumoasă înșiruire de amintiri, dar pun pariu că mai ai multe tolbe pline cu astfel de povești din călătorii așa exotice. eu am un prieten care locuiește acum în Kazakhstan și îmi scrie o grămadă de mail-uri cu multe povești interesante... am primit și o multe de fotografii cu noua lor capitală, Astana, construită ex-novo numai cu proiectanți și arhitecți celebri.
Victor, ai dreptate doar parțial. toate năpastele astea vin exact de acolo de unde sunt în general teritorii locuite de oameni. ba mai mult, ne și urmăresc atunci când vrem să colonizăm noi zone :P și, la cât de mulți sunt, eu nu cred că vom putea evita mult timp întâlnirea/fuziunea celor două culturi. astfel că merită cunoscuți/descooperiți cât mai din timp. și mie mi-ar place să văd ruinele khmere. se pare că civilizația khmeră era foarte evoluată la vremea ei. văzusem ceva pe discovery, sper să nu-i confund :)
Şi tu ai dreptate tot doar parţial. :) Eu cred că scenariul cel mai plauzibil nu este întâlnirea/fuzionarea ci mai degrabă asimilarea. Care de către cine, este evident. :)) Nu ştiu prea multe despre khmeri, dar mă fascinează arhitectura templelor (mă rog, ce a rămas din ele) unică în lume.
hahaha, Victor, asta cu asimilarea cam așa-i... dar tot mai nutresc o speranță gândidu-mă la Grecia și Roma. Roma era o un imperiu militar și economic, foarte populat dar avea un minus în civilizație și își dorea să ajungă la nivelul Greciei Antice. drept urmare cuceritorii și-au asumat bună parte din valorile de civilizație și cultură ale grecilor... prefer să mă gândesc în termenii ăștia, căci altfel mă cam sperie tabloul viitoarei încleștări între civilizații.
textele de proză, poemele și fotografiile postate pe acest blog îmi aparțin atât ca realizare cât și ca drepturi. ca urmare, acestea nu pot fi preluate fără acordul meu scris. dacă fotografiile sunt preluate de altundeva, acestora li se specifică autorul sau sursa.
aș mai adăuga doar că acele comentarii care nu respectă regula bunului simț vor fi șterse.
AVERTISMENT --
Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare, independent de valoarea si destinatia lor. Prin urmare, toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea integrala sau partiala si publicarea lor fara acordul autorului este interzisa. Punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, intra sub incidenta art. 139, indice 8 si constituie infractiune.
O plimbare plăcută printr-o Asie care te surprinde la fiecare pas. :)
RăspundețiȘtergerela scurt metrajul acesta mi-a plăcut foarte mult că în ciuda faptului că erau filmate, multe dintre cadre erau fotografie pură. mă bucur că ți-a plăcut și ție, Carmen. un weekend plăcut să aveți.
RăspundețiȘtergereO astfel de plimbare nu putea fi refuzată, Bogdane, aşa că m-am înfiinţat. Cum te-am preluat prin rss, observasem că mergem în Asia, doar virtual, însă, cu toate că ar fi bună şi o plimbare în real... Ne mulţumim să urmărim videoclipul şi să gândim că, nu peste multă vreme, poate trage fugă pentru a lua contact cu civilizaţia asiatică... De ce nu?
RăspundețiȘtergereUn final de săptămână cât mai bun, cu multe zâmbete şi tot ce vî doriţi!
bogdane,
RăspundețiȘtergereCe inspiratie, prilej de nostalgii pentru mine Uzbekistan,Capitala Taskent, zona torida,desertica(Stepa Flamanda)Ceaiuri fierbinti,miraculos racoritoare, mese traditionale, toasturi invocand similitudini patriotice,efuziuni exotice; alte caractere, dar din care afli ca omul, pretutindeni, este aceeasi triada,trup- minte-suflet, chintesenta a viului unic.Madi si Onu blog
Frumoase imagini bogdane, dar când mă gândesc că tot de-acolo vine şi gripa, şi prostituţia printre minori şi o grămadă de conflicte civile şi religioase şi cea mai seducătoare şi mai periculoasă formă de comunism, parcă mă încearcă aşa o urmă de tristeţe.
RăspundețiȘtergereCu toate astea aş vizita Asia. Sunt unele locuri de pe continentul ăsta pe care chiar îmi doresc să le văd. Ruinele khmere ar fi pe primul loc.
Cristian, Asia m-a fascinat și pe mine dintotdeauna. sper ca într-o zi să apucăm să o vizităm efectiv, trecând dincolo de virtual și pășind efectiv în plan real. ceea ce vă doresc din tot sufletul și vouă.
RăspundețiȘtergeredragi Madi și Onu, frumoasă înșiruire de amintiri, dar pun pariu că mai ai multe tolbe pline cu astfel de povești din călătorii așa exotice. eu am un prieten care locuiește acum în Kazakhstan și îmi scrie o grămadă de mail-uri cu multe povești interesante... am primit și o multe de fotografii cu noua lor capitală, Astana, construită ex-novo numai cu proiectanți și arhitecți celebri.
RăspundețiȘtergereVictor, ai dreptate doar parțial. toate năpastele astea vin exact de acolo de unde sunt în general teritorii locuite de oameni. ba mai mult, ne și urmăresc atunci când vrem să colonizăm noi zone :P
RăspundețiȘtergereși, la cât de mulți sunt, eu nu cred că vom putea evita mult timp întâlnirea/fuziunea celor două culturi. astfel că merită cunoscuți/descooperiți cât mai din timp. și mie mi-ar place să văd ruinele khmere. se pare că civilizația khmeră era foarte evoluată la vremea ei. văzusem ceva pe discovery, sper să nu-i confund :)
Şi tu ai dreptate tot doar parţial. :) Eu cred că scenariul cel mai plauzibil nu este întâlnirea/fuzionarea ci mai degrabă asimilarea. Care de către cine, este evident. :))
RăspundețiȘtergereNu ştiu prea multe despre khmeri, dar mă fascinează arhitectura templelor (mă rog, ce a rămas din ele) unică în lume.
hahaha, Victor, asta cu asimilarea cam așa-i... dar tot mai nutresc o speranță gândidu-mă la Grecia și Roma. Roma era o un imperiu militar și economic, foarte populat dar avea un minus în civilizație și își dorea să ajungă la nivelul Greciei Antice. drept urmare cuceritorii și-au asumat bună parte din valorile de civilizație și cultură ale grecilor... prefer să mă gândesc în termenii ăștia, căci altfel mă cam sperie tabloul viitoarei încleștări între civilizații.
RăspundețiȘtergere