miercuri, 11 mai 2011

ultrascurte și amestecate

1. ieri a fost Ziua Independenței. păcat că românii n-au făcut-o și Zi Națională, ar fi meritat și țara o zi mai călduroasă de mai în locul celei din decembrie, dar ar fi meritat și Casa Regală o recunoaștere pentru făurirea României moderne.

tot ieri, Regele a făcut un gest important, pentru care fac o dedicație muzicală:




2. în cadrul emisiunii ”The Book Show”, Joe Abercrombie i-a luat un interviu foarte interesant mentorului său George R.R. Martin. mi se pare drăguță partea în care Martin povestește ce mesaje primea de la fani în momentul în care a început să-ntârzie foarte mult cu ”A Dance with Dragons” :)

Edit - tocmai am văzut că Assassin mi-a luat-o deja înainte, deci gasiti postarea la el...  :)


3. luni a fost difuzat în State episodul 20 din cel de-al doilea sezon al serialului TV SGU. cu acest ultim episod s-a sfârșit producția Stargate Universe, care a fost și ultima serie TV bazată pe franciza Stargate. încă n-am văzut acest ultim episod, dar am înțeles că are un final deschis pentru eventualitatea în care s-ar dori realizarea unui lung metraj despre nava spațială Destiny și echipajul ei.




------------------------------------

Recomandări: vania (ultimul mitropolit - 27), suzimuzi atelier (third rock from the sun...), teo negura (muzica așteptării), luna pătrată (miercurea fără cuvinte...), alex mazilu (oameni și câini), gabriela elena (părerea cacofonului român...), nea costache (concluzii din spital...), cristi lisandru (puzzle 7), carmen (ultimele gânduri...), costin comba (nature museum vienna...), world in a photo (casino sinaia)

10 comentarii:

  1. Bun articolul si da, e destul de trist ca nu ne aducem aminte de unele lucruri care ar trebui sa fie esentiale pentru noi ca si popor.

    RăspundețiȘtergere
  2. mulțumesc Rappa. ai dreptate, ar trebui să fim mai atenți cu unele lucruri, mai ales acum când ne-au rămas cam puține simboluri istorice de calitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate ca pare ciudat,sunt prea mica sa spun asa ceva dar chiar mi-as fi dorit sa traiesc in tara asta avand la conducere Regele. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine te-am regăsit, Bogdan, tocmai îţi răspunsesem la comentariul de la mine de pe blog. Da, ar fi fost bine ca o astfel de zi să fie mult mai mult "băgată în seamă". Multe zile importante din istoria mai apropiată sau mai îndepărtată a României trec nebăgate în seamă, ca şi cum ne-ar fi indiferent că nişte oameni în adevăratul înţeles al cuvântului şi-au sacrificat vieţiile pentru idealuri.
    Dar, ţinând cont de ceea ce vedem azi, ce mai înseamnă idealurile?

    Gândurile mele bune pentru voi, numai bine în toate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Shayna, să știi că și eu cred că ar fi fost mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. așa este, Cristian. în vremea aceea oamenii știau să construiască și să urmărească adevărate Idealuri. lucruri mărețe erau visate și se transformau în Țelul unui întreg popor, spre binele tuturor. acum nu suntem în stare nici să ne apărăm de gașca asta (de bătăuși de cartier) care ne conduce...
    și noi vă salutăm cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  7. Uite că am descoperit şi imnul regatului României, pe care nu l-am mai ascultat până acum. Zic eu că sună mai bine decât actualul imn. În plus, mă întreb tot mai des, dacă destinul acestui popor ar fi fost cu mult mai bun în cazul în care nu dispărea regalitatea.

    RăspundețiȘtergere
  8. și eu zic că sună mai bine, Carmen, la fel cum ar fi sunat și titulatura de Regatul României :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut, Bogadane.
    Bine te-am regasit. Imi pare rau ca am lipsit atat de mult din ograda ta. Chiar ma simt bine la tine oridecateori revin.
    Banuiesc ca Imnul Regatului este embeduit de pe Trilu pentru ca eu nu vad acolo decat un spatiu gol. Sau, oricum este un flash audio. Ipad-ul nu vede flash-uri. Iar eu nu am laptopul acasa. :( Dar tu si Carmen m-ati facut curios. O sa-l caut pe youtube.
    In ceea ce priveste SGU, imi pare rau ca producatorii au decis sa-l suspende. Dupa cum bine stii, sunt un mare fan al francizei. As mai fi devorat fericit vreo trei sezoane. La filmuletul publicat de tine nu ma voi uita pentru ca nici eu nu am vazut episodul si mi-e teama de spoilere. :)
    Apropo, sa stii ca m-am intors in Romania pentru un timp nedeterminat. Deci daca ai drum prin Bucuresti, da un semn.

    RăspundețiȘtergere
  10. bine ai revenit, Victor, mă bucur să te recitesc pe aici. și eu am lipsit ceva vreme din acest spațiu pe motiv de răceală. tu ne-ai spus că te pregăteai de anumite schimbări, așa încât știam că vei trece tu să ne anunți când era cazul... la București nu prea știu când ajung, căci nu aveam nimic programat pe acolo, dar nu se știe niciodată :)

    Imnul Regatului este un embed de pe Trilu... dar dacă-l cauți pe youtube, caută versiunea de orchestră, nu cea de cor... cea găsită de mine este realizată de Orchestra Națională Radio

    și mie îmi pare rău că au suspensat SGU, mai ales că aveau o poveste și un grup de actori care ar fi putut duce încă multe episoade... deh, asta este. clipul despre Stargate de la mine nu este decât un montaj de imagini din toate seriile Stargate pe o melodie care te umple de adrenalină. dacă apăreau ceva chestii prea noi aș fi dat o eu alarma :)

    RăspundețiȘtergere