miercuri, 4 mai 2011

iute și furios

nu este traducerea faimosului film, ci unicul mod în care civilizația de consum știe să crească și să se dezvolte, distrugând ireparabil moduri de viață ale multor societăți tradiționale, întregi ecosisteme, specii de plante și animale etc. lucrul acesta va duce până la urmă și la distrugerea noastră? foarte probabil, dacă nu facem schimbări majore în modul nostru de a viețui dar și acela de a ne raporta la probleme. cea de-a doua parte din End Civ este foarte interesantă, căci vorbește despre lipsa generală de asumare a unei poziții clare și împinge la acțiuni radicale. un capitol pe care autorii filmului îl numesc ”fuck patience!”. eu zic că se potrivește și la situația noastră politică de acum.


primul film l-am găsit la Călin și am decis să-l preiau și eu, spre educarea noastră.



cel de-al doilea filmuleț fusese deja prezentat pe acest blog, dar cred că informația aceasta este complementară, astfel că cele două ar merge să fie vizionate împreună.



The Story of Stuff - Romanian from www.storyofstuff.ro on Vimeo.

10 comentarii:

  1. he he, de la o vreme nu-mi vin mail-uri când postezi şi nu ştiu de ce:( am crezut că ai luat o pauză....
    al doilea videoclip l-am văzut acum ceva vreme, m-a impresionat:)
    aşa e, copiii sunt din ce în ce mai precoce şi noi mai grăbiţi, vom ajunge cu siguranţă să ne autodistrugem dar va mai trece un pic de timp până atunci

    RăspundețiȘtergere
  2. așa este Alex, chiar am avut o mică pauză de la blog și internet, but I'm back :)

    ideea care mi-a plăcut cel mai mult la End Civ este aceea că ar fi bine ca noi să trăim viața și să fim capabili să-i apărăm valorile, să fim activi for real, nu doar dând ”like”-uri pe cauzele de pe FB.

    RăspundețiȘtergere
  3. :) bogdane din fericire eu urăsc cauzele de pe facebook, orice distrus poa' să dea un like la „plantaţi un pom” în moment ce-l taie cu drujba:)) prefer să fac ceva concret când fac :P

    RăspundețiȘtergere
  4. my point exactly, Alex! știu că tu ești om de munte și de acțiune :)... nu se poate altfel. dacă vrem să facem ceva, lucrul acela se va întâmpla în planul real, nu cel virtual. ador internetul pentru informație, dar pentru acțiune ieșim afară, nu-i așa?

    RăspundețiȘtergere
  5. just, oricum am observat o creştere a numărului de persoane care preferă să stea în faţa calcului decât să iasă. ŞI eu sunt internet addicted mai ales pe partea de socializare and stuff dar asta pentru că-mi permite şi telefonul. Dacă nu l-aş avea, cu siguranţă aş fi cu 80% mai nesociabil (pe internet zic).

    RăspundețiȘtergere
  6. și eu recunosc că sunt dependent, dar dacă-i fain pe-afară atunci cu drag îl las pentru mai târziu. din păcate la noi (și la tine) este ceva mai greu să reduci consumul, căci lucrăm cu calculatorul... dar nothing is impossible!

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesant ! Iti pot sugera de altfel un alt film care mie mi s-a parut foarte bine gandit, se numeste "Life after people". Frumos blogul, o sa mai trec si eu pe aici si se rezolva cu linkul ! O zi frumoasa Bogdan !

    RăspundețiȘtergere
  8. De văzut neapărat, am să-mi fac şi eu timp pentru a-l viziona. Bună propunere, Bogdan. Gânduri bune la final de săptămână, la bună recitire. Şi vizionare, evident!

    RăspundețiȘtergere
  9. Rappa, mulțumesc pentru vizită și pentru recomandare. voi căuta fimul chiar acum :)
    un weekend frumos și ție.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cristian, mulțumesc. un frumos sfârșit de săptămână și vouă. și la grabnică recitire!

    RăspundețiȘtergere