duminică, 13 martie 2011

Lumină - autoPArtret

sub numele de AutoPArtret, Călin Hera a lansat un nou concurs de proză arhiscurtă. Mai multe detalii găsiți AICI și AICI . Pentru prima etapă, care stă sub titlul ”Ce vezi?” (descrisă mai bine AICI), eu am pregătit acest PA.Lumină

În fața mea, o fereastră mare, zăbrelită cu umbre mișcătoare, decupate de linii moi și pufoase de lumină. Dincolo de ea, un drum de piatră care se-ncălzește în soarele strălucitor. Pare să stea liniștit, în așteptarea micului grup ce va ieși curând de la biserică. Câțiva copii se aleargă pe covorul de iarbă, vizibil acum după topirea zăpezii. Forfota momentului e marcată de zâmbete calde și strângeri viguroase de mână. Parcă nici hainele bune - de duminică - nu mai sunt atât de groase. A venit primăvara.

---------------------------------------

---------------------------------------

Recomandări: carmen (scrisoare), alex mazilu (parla piu piano...), cristian (lup...)

8 comentarii:

 1. Un PA al anotimpului frumos care a început, deja. Şi un PA al unei zile de duminică. Are multă linişte în el. Şi, evident, lumină.

  Gânduri bune, Bogdan, dă-mi voie să vă urez un început de săptămână cât mai bun şi duminică frumoasă în continuare...

  La bună recitire!

  RăspundețiȘtergere
 2. așa este, Cristian, un PA de duminică, cu imagini liniștite și pline de lumina primăverii. un PA inspirat de tabloul mișcător al ferestrei care se deschide chiar spre biserică :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Frumos PA, Bogdan.
  Succes.
  Şi vezi că ai un cadou la mine pe blog.

  RăspundețiȘtergere
 4. mulțumesc Victor, fug acum să văd despre ce-i vorba.

  RăspundețiȘtergere
 5. Frumos PA... ca o zi de duminică liniştită într-un început de primăvară. :)
  Multă baftă!

  RăspundețiȘtergere
 6. imi place mult contrastul dintre umbrele miscatoare si liniile de lumina, dintre fereastra zabrelita si libertatea copiilor, dintre forfota momentului si linistea grupului ce urmeaza sa iasa din biserica. Foarte frumos.
  Nopate buna si frumoasa si linistita.

  RăspundețiȘtergere
 7. mulțumesc Carmen, baftă și ție.

  RăspundețiȘtergere