sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Povestea babei

acest PA a fost scris la imboldul lui Calin, pentru un concurs fulger de PA inainte de miezul noptii. eu nu l-am predat la timp, dar l-am trimis oricum in afara concursului... barem sa nu fiu acuzat ca n-am vrut sa particip :P

La Multi Ani!
------

Povestea babei

A fost odata un sat de munte in care traia o baba foarte batrana. Nimeni nu-si aducea aminte de varsta ei, de nume sau de cati soti ingropase in vremea asta. Retrasa si tacuta, baba se imbraca doar in negru, cu naframe ce-i acopereau fata. Se zicea ca iesea din casa doar noaptea si ca daca o intalneai iti vorbea cu o voce harsaita ce te cuprindea ca un grozav fior de frig. Din teama satenilor s-a nascut obiceiul ca, pe langa urarile din ajun, sa se ureze si sa n-o intalnesti pe Baba-Harca in noul an.

------

putina lume mai stie ca pe unul din barbatii babei il chema chiar Radetzky ;P

Strauss - Radetzky March


------

va urez un calduros la multi ani: vania, adela, gabi, caius67, gabrieladsavitsky, calin, carmen, PetitPrince, starsgates, leedee, lady, bogdan, victor, petra, alex, maria, suzimuzi, lubileah, parfumdevis, clau, daci, cosmin, cristilisandru, oanamujea, laura,

9 comentarii:

  1. Plec de la PA şi găsesc aici un alt PA... :D
    A mai răsărit un PA şi în PAveste:
    http://carmen76negoita.wordpress.com/2011/01/01/update-la-paveste-fara-sfarsit-medieval-story/
    Dacă tot ţi-ai făcut încălzirea la miezul nopţii, te poţi înscrie. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumoasa continuarea Carmen, felicitari. daca asa stra treaba, atunci cred ca ma inscriu si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. La mulţi ani încă o dată, Bogdan! Anul debutează cu un PA reuşit.
    Reintrăm în normalitate, ca să zic aşa, încetul cu încetul. Să sperăm că va fi un an bun pentru toată lumea, cu multe bucurii împlinite şi proiecte duse până la capăt. O duminică frumoasă să ai, alături de cei dragi de lângă tine. La bună recitire!

    RăspundețiȘtergere
  4. încă o dată la mulţi ani bogdan, să nu te întâlneşti vreodată cu baba din poveste:)

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani Bogdan, si tot asa, cu inspiratia alaturea! Un An frumos si luminos sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc pentru aprecieri, Cristian. sa speram ca vom avea parte cu totii de un an ceva mai bun. la buna recitire, asa cum bine spui :) noapte buna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Alex, cu baba asta m-am intalnit o singura data, dar m-a crutat. pana cand, mai ramane de vazut :P
    un an nou plin de inspiratie. ai vazut ca nu te las sa astepti prea mult pentru povestirea medievala?

    RăspundețiȘtergere
  8. draga Maria, iti multumim frumos pentru ganduri, pentru cadouri si mai ales pentru vizita. chiar daca povesteam astazi cu Cristian despre faptul ca uneori oamenii pot fi mai rai decat lupii unii cu ceilalti, tot ei - oamenii - pot fi si foarte darnici luminandu-si calea unii altora. sa speram ca vom avea parte cu totii de acel fel de lumina, care stim noi de la cine vine :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Bogdan, si eu va multumesc, a fost o zi tare frumoasa si speciala! da, e mereu liberul arbitru al omului, care poate alege in fiecare secunda sa lumineze sau sa intunece universul cu gandurile, faptele sau cuvintele sale! si poate ca e adevarat- poate ca atunci cand schimbam ceva esential la noi, primim semne de la cei din jur, sa ne prindem pe unde suntem si cat am invatat! E o mare bucuria intalnirea cu voi! va multumesc! sunt sigura ca vom avea parte cu totii de acel fel de lumina! nu suntem niciodata lasati singuri, de capul nostru... Ingerasul vegheaza mereu :)

    RăspundețiȘtergere