miercuri, 15 decembrie 2010

wishing leaks...

de fiecare data cand se apropie sarbatorile incep sa-mi fac un plan pentru a ma asigura ca voi primi cadourile la care tanjesc. avand si ziua de nastere in aceasta luna, consider ca am chiar doua sanse de a-mi indeplini dorintele legate de cadouri. cool, nu-i asa? aparent asa este, dar a-ti pune doar niste dorinte nu insemna prea mult in ziua de astazi. caci am invatat ca trebuie sa ma mobilizez, sa fac in asa fel incat ceilalti sa afle despre lucrurile la care ravnesc. pana acum metoda mea era oarecum un melange intre clasic si o improvizatie ce aducea cu wikileaks: pe de-o parte imi scriam lunga lista pentru Mos Craciun, pe care o expediam apoi in Finlanda, asa cum scrie la carte. partea a doua a planului era mult mai inventiva si oarecum mai sireata, si anume, imi scriam pe o pagina de jurnal o lista a dorintelor si a lucrurilor sau a gadgeturilor interesante, apoi, ca din intamplare, exact acea foaie de jurnal ajungea sa se piarda si sa sara dintre coperti exact pe birou, acolo unde putea sa fie gasita de catre consoarta. aceasta, mimand uimirea (pentru a cinsprezecea oara in toti atatia ani) spunea "ia te uita ce-am gasit!" si treaba era facuta. iar eu fericit caci scurgerea controlata de informatii fusese livrata exact persoanei juste.

dar anul acesta, fiindca foile din jurnal mi s-au cam imputinat de la atata desenat :) si intrucat am blogul la-ndemana, m-am gandit sa-l folosesc. astfel incat ma fac ca postez din greseala un lucru ce trebuia sa ramana secret printre documentele nevazute arhivate in calculator, si care, vai! au ajuns astfel sa fie publicate. un fel de wishing leaks.

Lista "secreta":

- as incepe lista cu un single malt whisky de la Campbeltown, cred ca ar merge un Springbank 45 Years Old, Millennium Set;
- la un whisky bun nu se poate fara un trabuc pe masura: deci, o cutie de Romeo y Julieta Churchills eventual invechite. am auzit ca 1999 a fost un an bun la tutun.
- un Kindle pentru citit. da' sa fie alb si sa aiba eventual si 100 de titluri deja incarcate in el - pentru carti pot face o scurgere separata de titluri :)
- unul sau doua costume de la Brioni (de zi si de seara) eventual pe masura.
- si, eventual, un Omega Seamaster Planet Ocean Automatic Chronometer... nah, ca asta era lunga. curea neagra, ca da bine cu ceasul :P

---------------------------
PS pentru cei care citesc scurgerea de informatii de fata:
stiu ca anul acesta este un an de criza astfel ca lista aceasta se contramandeaza pentru anul viitor. pentru anul acesta ma voi multumi cu urarile de sanatate si multa caldura sufleteasca alaturi de familie. dar cel putin am scapat de redactarea listei pentru 2011.
---------------------------

U2 - Bono & Frank Sinatra- ''I've got you under my skin''

12 comentarii:

  1. Pârdalnica asta de criză strâmbă din nas, face figuri, dă din colţ în colţ (de fapt şi de drept, noi dăm)... Păi e rău de tot dacă se ajunge la contramandarea unei astfel de liste. Eu n-aş renunţa la acel Omega, sincer să fiu. Aş mai tăia de pe ici, de pe colo, dar la Omega nu aş renunţa. Asta în cazul în care aş întocmi o astfel de listă. La capitolul beuturică mă mulţumesc cu simpluţul "Teachers". Nici trabucuri nu aş cere, merg pe Dunhillul superlong. Aşa că iată cum mă scot de-un Omega...

    RăspundețiȘtergere
  2. asa-i Cristian, nu prea stiu nici eu ce sa mai tai de acolo, hahaha. oricum sfatul tau este binevenit si ma gandeam ca Omega-ul acela poate sa se transmita si din tata-n fiu, asa ca este ca si cum l-as lua pentru amandoi :) deci pare oarecum mai lezne, daca-i pentru doi flacai.

    si stai sa vezi ca ma gandeam sa mai pun acolo si niste tablori de cativa foarte tineri pictori romani care au inceput sa fie bine cotati in ultima vreme... dar ce sa mai zici si sa faci cu asa criza pe cap?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ştiam de ce mă dor umerii - de la criză, e foarte grea. Dar e bine că avem puterea să zâmbim, chiar nu mai ştiu ce ne-am face fără un zâmbet în colţul gurii. Nu ne ajută deloc în plan material, dar - cum scriam într-un text mai vechi, "Magazinul de metafore" -, trăiesc pe picior mare, carevasăzică, sufleteşte sunt un boier...

    RăspundețiȘtergere
  4. pai cu boieria asta sufleteasca ramanem pentru momentul de fata, dar oricum este bine, ca nu-i putin lucru, ba din contra!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bogdan, eu zic că era mai bună varianta cu bileţelul pierdut. Măcar aveai şi convingerea că lista a ajuns la sursă. :) Aşa... dacă uită să citească blogul? Pentru a fi sigur lasă şi tu "întâmplător" blogul deschis la pagina asta, astfel încât, când trece prin faţa monitorului, să aibă din nou reacţia aceea de uimire. :) Două liste într-o lună, eşti privilegiat. :D Eu în luna decembrie mă aflu în tabăra cealaltă, care trebuie să cumpere cadouri. Este luna cea mai plină de aniversări: mama, fratele şi două prietene foarte bune. Dacă mai adaug şi sărbătorile, o ţin tot într-o petrecere. Îţi doresc totuşi ca lista aceea să nu rămână pentru 2011. :)
    Aaaa... era să uit.
    Piiing!!! Pentru mâine. Apare continuarea la PAveste fără sfârşit. :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Carmen, ai dreptate. voi aplica tactica cu pagina dechisa la blog... de fapt, as putea chiar sa fug si cu laptopul dupa ea, prin casa, asa, ca din intamplare :p. chiar daca pentru mine sunt doua evenimente fericite in decembrie, totusi nu am avantajul a doua liste, ci mai degraba a uneia singure, dar mai consistenta.

    hahaha, piiing-ul s-a inregistrat, astfel ca de-abia astept sa vad urmatorul pas al PAvestii... pe care oricum il voi prelua si eu, sa fie mai usor de gasit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bogdane, eşti născut în decembrie? Şi eu. :D Multora le poate părea cool chestia asta, dar numai noi doi ştim ce e în sufletul nostru când primim câte un cadou de Crăciun însoţit de şăgalnica frază "Asta e şi pentru ziua ta." sau viţeversa.
    În privinţa listei tale, hmmmm... eu aş renunţa oricând la costume pentru câte o sticlă din ambele licori amintite de tine mai sus şi pentru un pachet extra de King Edward cu aromă de cireşe pe lângă pachetul tău de Romeo şi Julieta. Nu sunt un scorţos aşa că acele costume nu mă încălzesc cu nimic. Sufleteşte vorbind, că fizic e logic să încălzească; ăsta e rolul textilei. Cu eReaderul sunt perfect de acord, chiar şi gol să fie. Cărţi se găsesc. În privinţa ceasului, a trebuit să dau cu gugăl să văd despre ce este vorba. Nu ştiu ce să zic. Nu e genul meu, dar eu sunt foarte pretenţios la ceasuri. Greu îmi găsesc unul care să mi se potrivească. De-aia cred că nici nu port.

    RăspundețiȘtergere
  8. asa este Victor, mai primeam si eu astfel de mesaje :). cat despre lista, ce sa mai zic (pe criza asta) in afara de un traditional "ofof si maimai"? licoarea aceea mi se pare si mie foarte interesanta. trabucul a ramas un moft dupa ce m-am lasat de fumat acum multa vreme. costumele sunt foarte faine dar, intr-un fel erau si o scuza pentru a merge la probe tocmai pana la Capri sau Firenze :P. mai raman e-readerul si ceasul... cred ca pana la urma ramane e-readerul si mai vedem cu restul listei pentru la anu' :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Haha... Tare faza cu costumele. Nu mă gândisem la astfel de pretexte. Apropo, cum te-ai lăsat de fumat. Tare aş vrea să reuşesc şi eu performanţa asta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Victor, la mine a fost destul de simplu... am avut un episod in care m-am speriat de cat ajunsesem sa fumez, gandindu-ma si cat de mult rau puteam sa-mi fac. dupa aceea a fost simplu, caci de fiecare data cand aveam porninea de a lua tigara intre degete, imi aminteam de acel episod ca intr-un experiment pavlovian. pana la urma a trecut. mi-a ramas doar amintirea gustului de tutun, dar atunci cand devine prea pregnanta o mai potolesc cu cate un trabuc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai daca ne faceti o vizita dam noi un single malt whisky Glen Breton facut aici la noi (mergem si il luam direct de la producator :) ), singurul single malt whisky produs in Canada. Si niste cigars din Cuba din 2006. Se pune ? :)
    Pentru restul listei ... mai vedem :)
    LMA! M.

    RăspundețiȘtergere
  12. de acord M. caci suna bine invitatia. doar ca mai trebuie sa lasam sa treaca ceva timp pana va acomodati si voi cu noul rol, dupa care dam liber la planificare :)

    RăspundețiȘtergere