sâmbătă, 23 octombrie 2010

"Strainul" in etapa 3 - "La vale"

Cea de-a treia etapa a concursului de PA-uri lansat de Calin Hera se desfasoara sub titlul "La vale (al treilea PAlon)". Pentru aceasta am pregatit un PA cu titlul "Strainul".

-----------------

Strainul

Se pricopsira cu el pe la inceputul toamnei. L-au gasit atunci in marginea satului, ranit dupa batalie. Cum nu le vorbea graiul, i-au spus Rosu dupa culoarea parului si a barbii. Starostele l-a pus sa-si faca casa undeva mai la vale de sat, ca sa nu sperie copiii. Nu s-a suparat. La o vreme s-a apucat de fierarie si i-a mers vorba de harnic si saritor. In noaptea focului satenii au putut sa-i pretuiasca si curajul caci Rosu luptase din greu cu vapaia ca sa le salveze casele. Numai apa insistase sa si-o care de la fantana lui, din vale.

6 comentarii:

  1. excelentă. vezi, a fost rezonabil Roşu, i-a ajutat un pic, nu a purtat aşa mare ranchiună.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc, clau. chiar asa, omu' era rezonabil. a iertat dar n-a uitat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. povestioara asta ma duce cu gandul la o nuvela si la un schimb de carti :-)
    nu uita sa anunti din timp intervalul in care se desfasoara votul :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc jadde, cred ca ar trebui sa mai facem niste schimburi de carti caci vine vremea rece si tre' sa avem magazia de povesti cat mai bine garnisita, sa avem ce sa rontaim la gura sobei.

    cred ca votarea va incepe chiar astazi, mai tarziu... imediat ce Calin deschide urnele de vot voi posta si un anunt cu link-urile catre cabinele de vot

    RăspundețiȘtergere