vineri, 14 octombrie 2011

colind zi și noapte...

dacă cineva se-ntreabă, să știți că n-am plecat pe niciunde, dar colind de zor, de-mi fumegă bocancii! și vina o poartă doar Joe Abercrombie, cu a sa trilogie ”The First Law”! imediat ce am terminat de citit ”The Blade Itself”, m-am aruncat asupra celui de-al doilea volum al seriei: ”Before They Are Hanged”. încă din prima carte am descoperit că omul nostru Abercrombie are un stil care place foarte mult. mie unul, cel puțin! rapid și zgomotos ca o cascadă stâncoasă atunci când trebuie (sunt lupte multe, care cer nebunia asta), dar calm, liniștit, tăcut și adânc ca o fântână atunci când te aruncă în pielea personajelor care-și analizează faptele, gândurile, sentimentele... v-aș zice mai multe dar nu prea mai am vreme acum. săptămâna viitoare, sau în câteva zile, sper să reușesc să vă mai povestesc despre această carte, dar să postez și niște fragmente din ceea ce am mai scris eu. până atunci vă urez un weekend frumos, eventual cu muzică bună!







5 comentarii:

  1. Gânduri bune pentru voi, la final de săptămână! Numai bine în toate, multe zâmbete şi satisfacţii, Bogdan. Şi aveţi grijă de voi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristian, aceleași gânduri bune și vouă dragilor și un weekend minunat să aveți. noi suntem foarte prinși până la mijlocul săptămânii viitoare, dar sper să povestim mai multe pe miercuri sau joi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu l-am citit doar pe primul pana acum. Cum a fost al doilea volum din serie in comparatie cu primul?

    RăspundețiȘtergere
  4. Skandalouz, dacă ar fi să găsesc un singur cuvânt care să le diferențieze, cred că aș folosi ”matur”. cu siguranță, Abercrombie însuși se vede mai matur în scriitură, toată construcția din ”Before They Are Hanged” fiind mai echilibrată, iar siguranța condeiului se vede și din faptul că episoadele personajelor sunt mai scurte dar mai lucrate, ca atunci când maestrul bucătar realizează că se poate juca la fel de bine cu papilele gustative mizând pe calitate și nu pe cantitate. chiar și personajele sunt mai mature sau în curs de maturizare... lucru care mi-a plăcut.
    te salut și-ți urez o săptămână bună!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mersi, urmeaza candva in viitorul apropiat sa continui si eu seria.

    RăspundețiȘtergere