marți, 4 ianuarie 2011

fosfor

dat fiind că mâine este ziua soției mele, îi dedic acest mic poem scris în joacă acum multă vreme, dar nepostat până acum. La mulți ani Suzana.


------

fosfor

te iubesc.
hai să fugim și să ne ascundem
într-o cutie de chibrituri.

eu voi fi fosforul tău,
înfocat și roșu de nerv;

crede în mine,
dăruiește-mi tot sentimentul tău
și jur că mă voi aprinde.

și apoi să fugim
împreună înspre infinit,
printre rotițele ceasului,
urmăriți de o ceată de secunde,
conduse de șeful lor: Mi-nu-th.


------
later edit - dat fiind că link-ul către melody refuza să-și facă treba, l-am schimbat cu youtube... sper să fie OK acum

26 de comentarii:

  1. Ueis cât de frumos:) Bravo Bogdan, eşti printre puţinii care mai au curajul să facă poezii de dragoste. La mulţi ani doamnei cu ocazia asta:) Petrecere plăcută

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumoasa si inspirata joaca ta cu acest poem... dar si mai frumos este cand lucrurile asteapata in tacere un moment anume in care sa apara la lumina...asa cum spuneai ca poemul tau n-a fost postat si astepta cuminte acolo undeva ca sa lumineze cu totul si cu totul special chipul celei careia i-a fost dedicat :-)
    eu sper sa prinda bine si sa aprinda rau de tot :-) mai ales maine!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc frumos Alex. nu stiu daca curajul vine doar din dragoste sau din starea euforica cu care te imbeti in momentul amorezarii... cert este ca datorita acelor momente incepi sa intelegi ca poti sparge tipare, ca poti trece dincolo de anumite limite sau granite impuse sau autoimpuse...

    OK, ii transmit Suzanei "la multi ani" din partea ta, dar petrecerea va avea loc de-abia maine :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Jadde, ma bucur ca iti place. joaca asta este importanta si pentru noi iar momentul aprinderii si a luminarii va fi decis maine, dupa cum bine spuneai :)

    RăspundețiȘtergere
  5. intr-un poem aparent micut sa incapa ceva atat de frumos si de maret... cred ca este cel mai frumos cadou pe care il poate primi o femeie, indiferent cand a fost scris; important este ca aceste cuvinte sunt vii in prezent. va trimit un zambet mare din sibiu si de abia maine o calda urare :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Bineînţeles, nu pot să nu remarc concentrarea poemului şi faptul că sunt multe imagini extrem de frumoase în cuprinsul său.
    Remarc:
    te iubesc.
    hai sa fugim si sa ne ascundem
    intr-o cutie de chibrituri.
    Şi:
    apoi sa fugim
    impreuna inspre infinit,
    printre rotitele ceasului,
    urmariti de o ceata de secunde,

    Dacă ar fi să fac vreun "reproş", el nu este legat de fondul poemului, ci de formă - de ce nu foloseşti diacriticele? Iertată să-mi fie întrebarea, am vrut să o pun de mai multă vreme...

    Am citit cu plăcere, Bogdan!

    RăspundețiȘtergere
  7. Toată dragostea mea, pentru voi doi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Revin la primele ore ale dimineţii şi spun LA MULŢI ANI şi multă sănătate soţiei tale. Să aveţi parte numai de bine, de bucurii şi de împliniri. Şi, firesc, LA CÂT MAI MULTĂ IUBIRE, e tot ceea ce contează! Să fiţi fericiţi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Maria iti multumim pentru gandurile bune trimise de la Sibiu :) si te-asteptam sa revii pe meleagurile noastre

    RăspundețiȘtergere
  10. Cristian, iti multumesc frumos urari, pentru citire si pentru observatii. chestia cu diacriticele mi se trage de la primele proiecte pe care le-am facut cu agentia noastra in domeniul website-urilor. era o perioada in care diacriticele nu erau "citite" bine de toate calculatoarele ceea ce ducea la umplerea ecranelor cu semne de toate felurile, care mai de care mai ciudate. si cum un site se face nu pentru propria placere si pentru clienti, decizia era de a nu se folosi diacritice in locuri ce aveau de-a face cu internetul... astfel ca in momentul in care am inceput blogul, am aplicat doar o regula mai veche pe care o aveam... chestia draguta este ca poemele sau proza mea chiar au diacritice dar le transform inainte de a le pune pe blog :)

    oricum, am vazut ca o gramada de lume le foloseste acum, banuiesc ca nu mai sunt probleme cu vizualizarea diacriticelor... poate ca ma reintorc si eu la limba romana :) hahaha

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani Suzanei si sa aiba parte mereu de o joaca de asta ( ca la inceput )cu chibriturile si cu focul, cu aprinderi si scantei, cu arderi care sa sporeasca, nu sa consume si bineinteles de un fosfor bun, inepuizabil ! si pentru ca ai pomenit de ceata de secunde, cred ca unul dintre cele mai frumoase lucruri care pot fi impartite cu cineva sunt clipele...asa ca va doresc sa adunati atatea clipe frumoase impreuna pana teseti acea panza de ceata care sa va invaluie si sa va poarte spre infinit!

    RăspundețiȘtergere
  12. Poemul acesta a prins în el iubirea toată, de la un capăt al celălalt al său.

    Furişarea aceasta în cutia de chibrit este o găselniţă minunată, o ascunzătoare ingenioasă şi periculos de explozivă.

    "te iubesc.
    hai sa fugim si sa ne ascundem
    intr-o cutie de chibrituri."

    Fosforul ne aduce în atenţie permanentizarea iubirii, prelungirea ei din zi spre noapte, luminată de roşul ce clocoteşte pe buzele ascunse în trupul beţelor de chibrit.

    "eu voi fi fosforul tau,
    infocat si rosu de nerv;"

    Dăruirea totală a sentimentelor, abandonarea pe de-a-ntregul iubitei sau iubitului spune mult despre cât de aprinsă este torţa iubirii în fiecare dintre noi.

    "daruieste-mi tot sentimentul tau
    si jur ca ma voi aprinde."

    Mi-a plăcut mult urmărirea "de o ceată de secunde", o imagine frumoasă condusă de un şef, nimeni altul decât "minutul", cel care ne face viaţa grea fiindcă aleargă tot timpul de noi.

    "si apoi sa fugim
    impreuna inspre infinit,
    printre rotitele ceasului,
    urmariti de o ceata de secunde,
    conduse de seful lor: Mi-nu-th.

    Un poem care inspiră şi respiră dragoste, un poem pentru omul de lângă tine pe care-l iubeşti fără îngrădiri preconcepute."

    Felicitări!

    La mulţi ani,iubire peste normă pentru soţia ta, femeia căreia îi este dedicat acest poem!

    RăspundețiȘtergere
  13. LMA! și de la mine.
    Cu diacriticele, s-a dat pe brazdă și M$ și a localizat corect unele fonturi în Vista și Win7 și cu un update și la XP. Cine nu are / cui nu i se afișează corect, e problema lui... adică nu are licență pe OS localizat, altfel nu ar avea motive să se plângă de pătrățele sau alte semne ciudate... ;-) Sau nu a instalat bine tastatura...

    RăspundețiȘtergere
  14. Întoarce-te, întoarce-te la diacritice! Am sperat că nu te va supăra comentariul meu, de fapt acel "reproş-întrebare"... Chiar mi-am spus la un moment dat că mai bine îmi vedeam de treaba mea.
    Sper să aveţi o zi tare frumoasă astăzi, iar soţia ta să fie numai cu zâmbetul pe buze, alături de voi... LA MULŢI ANI încă o dată, petrecere frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  15. Geanina, comentariul tău mă face să mă simt atât de mic cu o analiză pe text făcută ca la școală :) pe de altă parte recunosc că sunt magulit să primesc felicitari din partea voastră (a ta și a lui Cristian) dar mare atenție, că-ncep să devin dependent :) mulțumesc foarte frumos, să ai o seară minunată alături Cristian

    RăspundețiȘtergere
  16. mulțumim frumos Clau, thanks și pentru input-ul legat de diacritice... ar fi trebuit să te întreb mai devreme despre chestia asta. bine că m-am lămurit chiar și acum. mai bine mai târziu...

    RăspundețiȘtergere
  17. Cristian, cum aș putea să mă supăr pe așa ceva? păi dacă nu mă pot descurca cu o observație asupra formei cum voi putea să-ncasez ceva mai profund, legat de fondul scriiturii? :P o seară minunată și vouă.

    RăspundețiȘtergere
  18. draga Jadde, era să uit să răspund comentariului tău - mea culpa - noroc cu aplicația de la blog care mă trăgea de mânecă :)

    nu știu de ce fel de fosfor avem parte... poate-i inepuizabil, poate nu. oricum eu zic să profităm până-i lumină... vorba italienilor, ”il gioco deve valere la candela” - joaca trebuie să se ridice la valoarea lumânării, că altfel nu se merita să o aprinzi :)

    RăspundețiȘtergere
  19. La mulţi ani soţiei! Multă iubire, fericire şi tot ce vă mai doriţi împreună!

    RăspundețiȘtergere
  20. mulțumesc frumos Carmen, îi voi transmite :)

    RăspundețiȘtergere
  21. La mulţi ani fericiţi doamnei Onin şi din partea mea. :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Continuarea PAveştii:
    http://bucurvictor.wordpress.com/2011/01/05/paveste-fara-sfarsit-medieval-story-cap-11/

    RăspundețiȘtergere
  23. multumim frumos Victor, i-am transmis.

    foarte frumoasa continuarea, felicitari. trebuia sa-i dam un subiect mai serios, ca alfel riscam sa ne pierdem printre carute, vorba lui Carmen :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Mersi, Bogdan. Să sperăm că şi următoarele PA-uri vor continua o atmosferă mai intrigantă. Cred că avem suficiente personaje să construim o intrigă interesantă, deci ar trebui să începem să ne concentrăm mai mult pe o acţiune complexă.
    Te salut şi îţi doresc o zi bună.

    RăspundețiȘtergere
  25. o seara una si tie Victor. ai dreptate, acum ca personajele au fost creionate destul de bine trebuie doar sa ne gandim la un joc ceva mai intrigant :P sa speram ca se vor lega in hora si alti PAutori

    RăspundețiȘtergere