miercuri, 8 decembrie 2010

rabdarea, dreptatea si Katharinentor

acum cateva zile vedeam AICI cateva fotografii foarte frumoase pe care Carmen le realizase, din Brasov, cu Poarta Ecaterina. istoria portii - AICI - vorbeste si despre "jus gladii", dreptul Brasovului de a aplica pedeapsa suprema... restul este doar imaginatie.

--------------------------

Rabdarea

Oftand, se aseza pe buturuga. Era batran si obosea prea repede. Si-ar fi dorit sa doarma, dar mai avea de lucru. Isi scose spada scurta si grea din teaca si incepu sa o ascuta incet. Grijuliu, cu miscari lungi trecea piatra de-a lungul taisului ciobit pe alocuri. Lama aceea era chiar mai veche si mai batrana decat el. Cate lovituri incasase si cate lupte vazuse si inca era acolo, in mainile lui, dovada a rezistentei ei. Pe de alta parte, oamenii nu erau insa atat de norocosi si se intreba, oare, cati murisera strangand-o in mana.


Dreptatea

„Hai, misca!” Gardianul il impinse catre usa de lumina, decupata parca, in intunericul coridorului boltit. Nu fusese rau cu el, doar distant si rece. Chiar daca l-a ascultat in ultimele zile, si-ar fi dorit sa poata vorbi cu cineva care sa aiba ceva simtaminte. Ca cineva sa vada ca se caia pentru uciderea ei. Acum, era prea tarziu. “Jus gladii” - dreptatea spadei – asta il astepta acum. Zambi, caci soarta avea ironia ei. Fusese si el printre cei care cerusera ca orasului sa-i fie acordat acest drept. Spera ca lama sa fie bine ascutita.

--------------------------
stiu ei pe cineva caruia i-ar aplica bucurosi "jus gladii": vania, adela, gabi, caius67, gabrieladsavitsky , calin, carmen, PetitPrince, starsgates, leedee, lady, bogdan, victor, petra, alex, maria, suzimuzi, lubileah, parfumdevis, clau

--------------------------

Black Ink 139

Asculta mai multe audio diverse

4 comentarii:

  1. Frumoase PA-uri, Bogdan. Nu m-am gândit vreodată că fotografiile mele vor inspira pe cineva atât de mult. :) A meritat timpul petrecut acolo în preajma Porţii. Mi-a plăcut răbdarea vechiului oştean, ce părea de-o vârstă cu cetatea, dar şi ironia sorţii din al doilea PA. Mi-ai dat deja o idee cu cele 2 PA-uri. Cum am făcut programarea pentru postarea de mâine, voi pune în aplicare ideea abia vineri. Nu spun despre ce este vorba. Descoperi singur. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. OK Carmen,voi avea rabdare. ma bucur ca ti-au placut... si eu cred ca se potriveau cu cetatea si cu frumoasa poarta.

    RăspundețiȘtergere
  3. hahaha... iti dai seama cat de mult mi-au placut cele doua PA-uri. lipseste totusi al treilea: IERTAREA :)

    RăspundețiȘtergere
  4. asa este, Maria. dar iertarea unora se obtine intr-un alt plan, ceva mai indepartat si mai complex decat as putea descrie in 500 de cuvinte :)

    RăspundețiȘtergere