sublim. dupa atata liniste mirosind a mere coapte, muzica asta te duce cu gandul la armonia calda de culori fuzionand iluzoriu in coroana-cetate a pomului rodit. acelasi pom, cu tate gazele lui jucause transformand razele de soare in corzi vibrand (poate si astazi)a paganini... vezi ce bun e marul la casa omului? :-)
poate ai dreptate Jadde, pana nu citisem despe Kogan nu stiam ca prefera sa aiba toate corzile din otel, sacrificand putin din dulceata si blandete in favoarea unui sunet mai clar dar poate mai putin "mieros" - oricum si personalitatea omului era mai putin orientata catre public, ceea ce putea sa-l faca sa para mai rece si mai distant... si pana la urma si asta conteaza
nu stiu din ce erau corzile lui Heifetz, insa in ceea ce priveste corzile de otel e adevarat ca de cele mai multe ori le prefer vibrand ceva mai hard si daca se poate si undeva departe de lume... ca un bun exemplu, iti ofer si eu cateva sunete maiestrite intr-o formula cu multe corzi de otel, o romanca adevarata si Klaus Meine: http://www.youtube.com/watch?v=ww6ctlP-Xvw
hmm...stimate domn, "romanca adevarata" pt. ca spiritul si talentul ei au dus-o acolo unde a putut fi prezentata alaturi de numele tarii ei, fara retineri sau alte temeri, idei preconcepute sau false atitudini. si bravo ei ca pe langa talent si munca din spatele acestor sunete a avut poate si sansa. dar o sansa pe care nu a foslosit-o doar pt. a se expune sau pt. a-si vinde serviciile artistice, ci si pentru a fi un mesager a ceea ce a mai ramas veritabil, de neatins la acest neam. nu toti care au ocazia si libertatea sa se afirme undeva afara fac si acest lucru. corzile de violoncel nu sunt prea multe intr-adevar. eu ma refeream la o formula care include mai multe elemente, printre care "multe corzi" pt. ca mai sunt si alte instrumente cu corzi in aceasta formula. ( daca ati ascultat cumva piesa )
ok, fără intenţia de a transforma replicile într-un „flame” pe tema naţionalismului, am încercat să atrag atenţia asupra comodităţii de a asocia mai degrabă calităţile unei persoane cu apartenenţa la o naţiune, iar defectele, vai, nu ar fi caracteristice, deci accidentale sau chiar singulare. Cum românii sunt percepuţi mai degrabă negativ în străinătate şi ştim că nu există percepţie greşită... hmmm, aş fi mai reţinut în a caracteriza drept adevărat/ă român/româncă pe cineva care e reprezintă mai degrabă excepţia decât regula.
textele de proză, poemele și fotografiile postate pe acest blog îmi aparțin atât ca realizare cât și ca drepturi. ca urmare, acestea nu pot fi preluate fără acordul meu scris. dacă fotografiile sunt preluate de altundeva, acestora li se specifică autorul sau sursa.
aș mai adăuga doar că acele comentarii care nu respectă regula bunului simț vor fi șterse.
AVERTISMENT --
Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare, independent de valoarea si destinatia lor. Prin urmare, toate textele expuse pe acest site sunt protejate, potrivit Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. Preluarea integrala sau partiala si publicarea lor fara acordul autorului este interzisa. Punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, intra sub incidenta art. 139, indice 8 si constituie infractiune.
sublim. dupa atata liniste mirosind a mere coapte, muzica asta te duce cu gandul la armonia calda de culori fuzionand iluzoriu in coroana-cetate a pomului rodit. acelasi pom, cu tate gazele lui jucause transformand razele de soare in corzi vibrand (poate si astazi)a paganini...
RăspundețiȘtergerevezi ce bun e marul la casa omului? :-)
marul nostru, fosta casa de ciocanitoare si-a cam pierdut frunzele iar gazele pare ca au disparut alungate de frigul din ultimele zile :)
RăspundețiȘtergerema bucur ca iti place Kogan, mie cred ca imi place chiar mai mult decat Heifetz
mai...mie imi suna mai bland caprice-ul lui Heifetz...dar e remarcanta si virtuozitatea lui Kogan ;-)
RăspundețiȘtergerepoate ai dreptate Jadde, pana nu citisem despe Kogan nu stiam ca prefera sa aiba toate corzile din otel, sacrificand putin din dulceata si blandete in favoarea unui sunet mai clar dar poate mai putin "mieros" - oricum si personalitatea omului era mai putin orientata catre public, ceea ce putea sa-l faca sa para mai rece si mai distant... si pana la urma si asta conteaza
RăspundețiȘtergerenu stiu din ce erau corzile lui Heifetz, insa in ceea ce priveste corzile de otel e adevarat ca de cele mai multe ori le prefer vibrand ceva mai hard si daca se poate si undeva departe de lume...
RăspundețiȘtergereca un bun exemplu, iti ofer si eu cateva sunete maiestrite intr-o formula cu multe corzi de otel, o romanca adevarata si Klaus Meine:
http://www.youtube.com/watch?v=ww6ctlP-Xvw
vezi de la min. 1:55
RăspundețiȘtergere:-)
haha, very nice
RăspundețiȘtergeresi cu asta m-ai ajutat sa si decid deja care va fi urmatoarea tema a cutiei cu sunete: violoncelul
hmm „româncă adevărată”? sigur? care ar fi definiția pentru așa ceva?
RăspundețiȘtergereiar corzile la violoncel nu-s prea multe...
hmm...stimate domn, "romanca adevarata" pt. ca spiritul si talentul ei au dus-o acolo unde a putut fi prezentata alaturi de numele tarii ei, fara retineri sau alte temeri, idei preconcepute sau false atitudini. si bravo ei ca pe langa talent si munca din spatele acestor sunete a avut poate si sansa. dar o sansa pe care nu a foslosit-o doar pt. a se expune sau pt. a-si vinde serviciile artistice, ci si pentru a fi un mesager a ceea ce a mai ramas veritabil, de neatins la acest neam. nu toti care au ocazia si libertatea sa se afirme undeva afara fac si acest lucru.
RăspundețiȘtergerecorzile de violoncel nu sunt prea multe intr-adevar. eu ma refeream la o formula care include mai multe elemente, printre care "multe corzi" pt. ca mai sunt si alte instrumente cu corzi in aceasta formula. ( daca ati ascultat cumva piesa )
ok, fără intenţia de a transforma replicile într-un „flame” pe tema naţionalismului, am încercat să atrag atenţia asupra comodităţii de a asocia mai degrabă calităţile unei persoane cu apartenenţa la o naţiune, iar defectele, vai, nu ar fi caracteristice, deci accidentale sau chiar singulare. Cum românii sunt percepuţi mai degrabă negativ în străinătate şi ştim că nu există percepţie greşită... hmmm, aş fi mai reţinut în a caracteriza drept adevărat/ă român/româncă pe cineva care e reprezintă mai degrabă excepţia decât regula.
RăspundețiȘtergere