joi, 7 iulie 2011

trans-formări nocturne 3

Sub vraja nopții, obiectele se transformă-n umbre fără formă, care curg greoi și mă cuprind și mă acoperă. Obscuritatea de gheață mă preschimbă, inițial, doar puțin, la suprafață, apoi tot mai adânc, în profunzimi de suflet. Când zorii se ivesc la orizont, umbrele rămân doar o amintire, însă noul meu chip - ce pare malefic și schimonosit - dispare mai greu, ca o mască hidoasă, care se scufundă încet. Acum e dus. S-a ascuns de lumină, în bezna picurată în spatele sufletului. Dar știu că e acolo, gata să iasă din nou, la ceas de noapte.

----------------------------------
Recomandări: suzimuzi atelier (the lady killer...), vania (mesajul), teo negura (cumpărături...), geocer (cu tableta în delegație...), shayna (balanța cu un singur talger...), injineru (plecarea cu pluta...), cristian lisandru (m-am uitat în oglindă...), rabbi (un simbol...), raza mea de soare (când vei ști...)

10 comentarii:

  1. interesanta perspectiva, Bogdan.

    RăspundețiȘtergere
  2. De cand n-am mai avut o noapte albă! Dar albă, cu plimbat greoi prin casa, cu inghetate talpi goale pe balcon privind zarile usor luminate...

    RăspundețiȘtergere
  3. mulțumesc pentru vizită, Dănuț. acum ceva vreme m-am gândit să fac o serie de PA-uri dedicate acestor transformări, ca niște mini episoade ale unor temeri și coșmaruri...

    RăspundețiȘtergere
  4. Claudia, eu cred că uneori avem nevoie să ne provocăm, să ne lansăm către limite și către extreme. doar așa putem să ne schimbăm perspectiva și să ne scuturăm de rugina rutinei... iar noaptea este perfectă pentru astfel de experimente (chiar dacă este albă) :)

    RăspundețiȘtergere
  5. "Acum e dus. S-a ascuns de lumină, în bezna picurată în spatele sufletului. Dar știu că e acolo, gata să iasă din nou, la ceas de noapte."

    Excelentă imaginea, aş zice. Cu o deschidere către imaginar - cititorul nu are decât să îşi imagineze o continuare care se desfăşoară trepidat, ascunsă de beznele întunericului. O frântură de coşmar, bine aşezată în pagină...
    Mi-a plăcut şi am citit cu plăcere, Bogdan. Gânduri bune la final de săptămână pentru tine şi pentru cei dragi de lângă tine! La bună recitire!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristian, mă bucur că ți-a plăcut. chiar așa și este, PA-ul acesta invită cititorii să ducă mai departe descrierea trăirilor, în funcție de coșmarul și fobiile fiecăruia dintre ei :)
    și noi vă urăm un sfârșit de săptămână minunat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bogdan, chiar daca bezna cea grea, aducatoare de umbre ce par malefice-n tacera noptii, pare ca stapaneste totul, divinul unei melodii nascute din atingeri calde pe clape de pian, alunga tot ce-i negura, aducand lumina si caldura ei in sufletul obosit si poate ingrijorat.

    Mi-a placut PA-ul tau! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. mulțumesc frumos, Gabriela Elena. și eu cred că fiecare transformare nocturnă ne poate aduce mai aproape de esență și de lucrurile dragi nouă, după ce se risipește negura.

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut,
    Am si eu cateva site-uri cu page rank-uri 2 si 4.
    Daca vrei sa facem un link exchange avantajos sau mai multe da-mi te rog un add pe mess la id : francesco_da_gama sa vorbim mai usor.
    Astept un raspuns oricare ar fi el.
    Numai bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. bună, francesco_da_gama,
    eu am adăugat deja Games Online în blog roll-ul pentru schimb de link.

    RăspundețiȘtergere