luni, 23 august 2010

test PDL?

chiar nu stiu de unde mai au resurse si bani.

"O comună a fost cumpărată cu 300.000 de euro. Urmează celelalte?" Aricolul din cotidianul il gasiti aici


-----------------------

hahaha, Eu zic ca asa ne trebuie!

Fernard Braudel (dupa parerea mea unul dintre cei mai mari istorici moderni si poate cel mai mare medievalist al epocii noastre) spunea la un moment dat despre locuitorii Imperiului din perioada tarzie a Imperiului Roman pusi in fata navalirii barbarilor:

"Imperiul avea impotriva sa pasivitatea populatiilor incapabile de rezistenta, lipsite de spirit civic, dispretuindu-i pe barbari dar gata sa le suporte jugul. Lipsea o rezistenta morala atat in sanul armatei cat si a populatiei. Din fericirre forta morala lipsea si din tabara atacatorilor. Nimic nu-i insufletea pe germanici in lupta impotriva imperiului: nici motive religioase, nici ura de rasa... In loc sa-i urasca ii admirau. Tot ceea ce isi doreau era sa se stabileasca in imperiu si sa se bucure de avantajele oferite de acesta."

Din pacate, noi nu suntem asa de norocosi... Ei nici nu ne admira si nici nu vor sa se integreze, ci as putea chiar crede ca ne dispretuiesc si vor sa ne supuna. Asa ca-i inutil sa asteptam sa se rusineze... poate ca a venit momentul sa iesim din pasivitate?


UPDATE - experimentul PDL partea a doua aici




Asculta mai multe audio Muzica

2 comentarii:

  1. eu cred că e mult bulșit în articolul la care faci referire. de ce să dai atâția bani pentru niște voturi într-o comună prin care nu trece nici southstream-ul, nici cine știe ce iluzorie autostradă? sumele vehiculate sunt fantasmagorice. (ce scor a ieșit la scrutin?) altfel, ia uite, o chestiune la fel de actuală: http://www.evz.ro/detalii/stiri/putem-accepta-ca-exista-o-sub-clasa-de-etnici-romi-care-traiesc-la-periferia-societatii-i.html

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu daca cifrele acele sunt adevarate sau nu... chiar si daca ar fi fost de zece ori mai mici tot prea mari ar fi fost... ca sa demonstreze ce anume? ca pot castiga cu orice pret? asta am inteles-o deja in campania marinarului... (apropos nu se trezeste nimeni dintre militantii civici care sa ia la vandallizat outdoor-urile special construite in campanie care au ramas inca cu fotografia candidatului base din campanie? nu dealta da ma zgaraie pe retina.)

    cat priveste chestiunea tiganilor imi place faptul ca omul pune punctele acolo unde este nevoie... tind sa nu ma exprim prea mult in aceste situatii caci am o atitudine care poate fi confundata cu o forma usoara de extremism sau xenofobism... dar de fapt...

    doar un scurt exemplu... de ani buni de zile nu pot sa concep de anumite populatii de o anumita religie doresc cu disperare sa imigraze in state eminamente crestine, dupa care, odata ajunse acolo incep sa faca orice le sta in putere sa schimbe legile acelui stat ca sa inceapa sa isi realizeze acolo o mici enclave de genul celei carora din care tocmai s-au chinuit sa scape. atunci e ce au dorit sa imigreze tocmai acolo?

    la fel si cu tiganii... deplang mizeria si tigania in care au fost izolati in Romania dar ajung sa se retraga voluntari in aceeasi mizerie in orice alta zona europeana ar migra...
    si crede-ma ca stiu cate eforturi s-au facut si la noi... si nu spun decat Fundatia Soros din Cluj si zonele sarace, minoritare din Valea Jiului - eu i-am vazut acum multi ani si tind sa bag mana in foc ca dupa toate fondurile acelea si o masina cu numar de Irlanda la poarta nu prea cred ca s-au schimbat multe.

    si nu o spun decat cu tristete... omul are dreptate... ei nu pot sa se schimbe

    RăspundețiȘtergere