miercuri, 7 decembrie 2011

amprente literare vol. 5

s-a văzut că zilele acestea n-am prea avut chef de scris sau ascuțit cuvinte. nici pe blog, nici în cenaclu și nici pe hârtie. virtuală ori ba. și când se ivesc momente din acestea, am învățat că este vremea să mă apuc de transcrierea notițelor și ciornelor adunate până atunci. și tot lucrând la teancul de hârtii, corectând și hăcuind paragrafe, lipind cuvintele în fraze și transformându-le (dacă sunt norocos) în emoții și trăiri, mă reapuc - din nou - de scris.


dar momentele de pauză sunt utile și pentru că permit recitirea celor scrise înainte. și chiar dacă în jurul nostru cărțile au început să devină tot mai mult e-cărți iar bibliotecile să-ncapă acum cu totul doar într-un singur gadget /e-reader, senzația cuvântului pe hârtie este încă foarte puternică. cel puțin pentru unii dintre noi. tocmai de aceea doresc să vă semnalez apariția celui de-al V-lea volum colectiv ”Amprente Literare”, pe care îl răsfoiesc cu plăcere de câteva zile. autorii /colegii prezenți în acest volum sunt: Elena Marin Alexe, Silviu Crăciunaş, Aris Gârleanu, Geanina Lisandru, Cristian Lisandru, Maria Oprea, Ana Gabriela Popa, Elena Toader și Llelu Nicolae Vălăreanu - Sârbu. participarea mea la volum însumează poeme, proze arhiscurte și un text de proză scurtă ”Moș Goangă și Badea Rădescu”.

Fondatorul cenaclului, scriitorul Cristian Lisandru, despre volumul cinci al Amprentelor:

”Fierbinte ca o pâine abia scoasă din cuptorul bunicii, învelit într-un ştergar cusut artistic, volumul al cincilea al Antologiilor „Amprente Literare” vă îmbie să gustaţi din miezul pufos al cuvintelor, spre dorită îndestulare sufletească.

Frământarea mentală a fiecărui autor, la care s-au adăugat ingredientele indispensabile ale gândului curat, ale dorinţei de bine şi ale metaforei unsă meşteşugit, după gust, are ca rezultat apetisant o nouă apariţie editorială, prilej de nestăvilită bucurie comună.

Firesc, cuhnia literară nu cunoaşte niciodată odihna. Sub focul nestins în care ard patimi, insomnii şi proiecte de viitor adunate laolaltă s-au copt, încetul cu încetul, zi după zi şi noapte după noapte, poeme şi texte de proză care vi se aştern sub ochi, aburinde.

Aşezaţi-vă în faţa lor, gustaţi-le, savuraţi-le cu poftă, încercaţi să percepeţi, cu fiecare pagină întoarsă, senzaţiile noi oferite de combinaţia unică a mai multor stiluri, păreri sau gânduri, împreună cu prospeţimea oferită doar de sufletele care reuşesc să se păstreze tinere, în pofida trecerii timpului…”

----------------------

The party - Amprente Literare Vol. 5

Bine dispus după o serată și un mic party mai mult decât reușite, Lordul Fitzpatrick se trezi considerabil mai târziu decât de obicei. Un zâmbet discret îi miji pe sub mustață, rememorând momentele simpatice. Până și înfumurații de O’Brian s-au simțit extraordinar, după cum îi mărturisiseră la plecare. Întreaga seară Lady Fitzpatrick fusese încântătoare, o gazdă perfectă, ”as always”. Ceea ce era incredibil, întrucât murise cu doi ani în urmă.

”Ei uite, asta numesc eu un whisky bun!” își spuse cu voce tare, zâmbind în continuare.


----------------------

10 comentarii:

  1. Bogdan, ne bucurăm tare mult fiindcă eşti alături de noi în cenaclu, aşa după cum este o bucurie mare prezenţa fiecărui autor care s-a ataşat de această (putem să-i spunem aşa, după atâta vreme) familie.
    Scriem, gândim, corectăm, trăim, stârnim pasiuni, obosim (uneori), o luăm de la capăt, nu dăm niciodată înapoi, mergem pe acest drum extraordinar mărginit nu de borne kilometrice, ci de cuvintele meşteşugite de fiecare în parte.
    Multe stiluri îmbinate între aceste coperte, ne bucurăm că volumele Amprentelor îşi continuă călătoria.

    Îţi trimitem încă o dată gândurile noastre bune, aveţi grijă de voi, spor la scris în fiecare zi!

    RăspundețiȘtergere
  2. mulțumesc frumos, Geanina și Cristian :) spor la scris și vouă. vă salutăm cu drag și noi și vă urăm o seară frumoasă.

    RăspundețiȘtergere
  3. :-) chiar imi era dor de lordul Fitzpatrick si a sa lady F. incatatoare "as always" chiar daca...

    anyway, a good whisky makes the party!
    la fel si un pa bun , lasa amprente de neuitat ;-)

    RăspundețiȘtergere
  4. jadde, păi Lordul ți-e acum chiar oaspete permanent acasă... deci nu prea cred că îți va lipsi pe viitor. vezi doar să nu-l lași pe lângă lichorile cele tari, căci riști să-i găsești doar amprentele! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Keep walking, vorba altui lord ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. mulțumesc frumos, Teo. așa voi face!
    știi că lordul pe care-l pomenești a fost transformat? și-a schimbat bastonul pe o sabie laser, iar numele i-a devenit Johnny Skywalker :)

    uite-l aici -
    http://images.cryhavok.org/v/Johnny+Skywalker.jpg.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Bogdan, mă bucur că m-am alăturat unor pasionaţi ai scrisului! Felicitări pentru ceea ce aţi realizat până acum.
    felicitări din tot sufletul!

    RăspundețiȘtergere
  8. Aura, îți mulțumesc. și noi suntem fericiți că ai decis să te alături Amprentelor.

    RăspundețiȘtergere
  9. la mulți ani Liviu, Ada, Adela, Madi și Onu!

    RăspundețiȘtergere