miercuri, 20 iulie 2011

Martin și Follett

dacă cineva se-ntreaba, tăcerea de pe blog e principalul semn că am dispărut în lumea lui George Martin. despre cartea aceasta nu voi comenta (încă) nimic, căci nu vreau să stric surpriza nimănui. vă spun doar că am așteptat ceva vreme să revăd unele dintre personajele mele preferate, iar acum am parte de un adevărat tripudiu. o părere despre carte găsiți aici.

iar, după atâta vreme fără să postez, mă gândeam să vă fac o invitație la o serie TV. la fel ca și ultima dată și aceasta este dedicată epocii medievale... da, știu ”iarăși?”. păi aceasta-i perioada căreia i-am căzut pradă, așa că n-am ce face :)

dacă în titlu spuneam Martin și Follett, iar despre George Martin am povestit deja, probabil că ar trebui să încep prin a vă spune că ”The Pilars of the Earth” este o serie care are la bază cartea cu același nume, a lui Ken Follett. perioada în care ne aflăm este cea de secol 12, în Anglia, unde doi dintre nepoții lui William Cuceritorul se luptă pentru tronul englez, aruncând țara într-o perioadă de anarhie. unul dintre nepoți este femeie - regina Maude, mama lui Henry al 2-lea și viitoarea bunică a lui Richard Inimă de Leu - ceea ce nu face altceva decât să complice lucrurile și mai mult. detalii despre cast găsiți aici.

astfel, vouă vă spun ”vizionare plăcută”, iar mie ”spor la lectură” (chit că mi-e teamă că după ce voi termina cartea aceasta, va trebui să mai aștept încă 5 ani - pușchea pe limbă! - pentru viitorul volum din serie, ”The Winds of Winter”)




Recomandări: suzimuzi atelier (feeling good...), vania (riscul), teo negura (făcut poșta...), shayna (voi cu cine dansați...), gabriela elena (nu ucide...), alex mazilu (în navarra-spania...), meet the sun (împreună...), cristian lisandru (rai și iad...), nea costache (miercurea fără cuvinte...),

12 comentarii:

  1. Frumoase recomandari, iti multumesc pentru ele, norocosule, aproape te invidiez pentru felul in care te scufunzi in lumea cartilor :)
    Sa ai o saptamana usoara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Despre citit, cam greu cu timpul, dar un film bun urmaresc oricand cu placere :) Spor la citit si asteptam totusi si ceva comentarii, sau mai bine zis, impresii placute, sper !

    RăspundețiȘtergere
  3. dragă Teo, mulțumesc pentru vizită. sper să-ți placă mini seria TV. pe mine m-a încântat atât subiectul cât și jocul actorilor. o săptămână ușoară și ție.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cosmin, bine ai venit pe aici.
    așa este, seria lui George Martin este lungă, ce-i drept, sunt deja 5 volume de câte 800-1000 de pagini fiecare, astfel că merită să începi lectura doar dacă reușești să-i dedici puțin timp. impresiile despre ”A Dance with Dragons” vor apărea, cu siguranță, după ce voi parcurge toate poveștile ei :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am o perioada in care hobbiul gradinaritului ma tine departe de citit, de tv si de internet.Sper sa imi mai fac ceva timp de relax...
    O seara senina sa ai Bogdane!

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut,
    Am si eu cateva site-uri cu page rank-uri 1,2,3 si 4.
    Daca vrei sa facem un link exchange avantajos sau mai multe da-mi te rog un add pe mess la id : francesco_da_gama sa vorbim mai usor.
    Astept un raspuns oricare ar fi el.
    Numai bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Elena, și au am avut parte de ceva grădinărit zilele acestea. gazonul și florile necesitau foarte multă îngrijire, mai ales după toate ploile de pe la noi.

    RăspundețiȘtergere
  8. @online games. eu am inserat deja acest link la schimbul de link, încă de la prima ta cerere. dacă dorești să vorbim îți recomand să-mi expediezi un e-mail, căci pe mess nu prea ”mă mai dau” de câțiva ani.

    RăspundețiȘtergere
  9. Citit și văzut, ader la recomandări :)

    Umblă o vorba prin fandomul A Song of Ice and Fire,
    Night gathers and now my wait begins.

    RăspundețiȘtergere
  10. haha, Sol - the wait - chiar așa!
    eu sper doar să n-avem chiar așa de mult de așteptat. eu unul, încă nu mă-ncumet să-mi devorez ”A Dance...” chiar așa dintr-o dată.
    ca un copil care a primit o bucățică de ciocolată, o mănânc foarte încet, cu mușcături de șoricel. mă reîntorc și la capitole mai vechi din celelalte volume, doar ca să o fac să ”țină” mai mult. dar sunt conștient că în zilele care urmează o voi termina. dar nu disper, căci așteptarea ne va fi punctată cu multe alte cărți frumoase, așa încât nu vom îngheța noi așteptând alți cinci ani pe meterezele de gheață :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Aaah, ce era să răspund meterezelor de gheață cu un spoiler :}
    Într-un fel, dacă mai apar câteva nuvele din serie și or să fie și restul sezoanelor ecranizate, așteptarea o să-mi fie mai grea; dar clar mult mai plăcută.
    Sacul de cărți care merită citite cam greu să se termine într-o viață de om; dar peste fantasy deosebit dau tot mai rar :(

    RăspundețiȘtergere
  12. Sol, mă bucur că nu mi-ai dezvăluit nimic :), căci încă mai am de citit, iar zilele astea am făcut o pauză. știu că se mai pregătește o nuvelă din seria Dunk și Egg, dar cine știe când apare... despre cărțile de calitate ai spus-o foarte frumos, ele nu se termină niciodată, doar timpul nostru-i scurt. cât despre fantasy de calitate, eu am pus în așteptare trilogia lui Joe Abercrombie, The First Law și sper să nu fie ca în povestea cu pomul lăudat... în rest, m-aș apuca și de Bacigalupi și de multe altele care chiar cred că merită atenție.

    RăspundețiȘtergere