miercuri, 13 iulie 2011

Annuntio vobis...

Annuntio vobis gaudium magnum:
Habemus ”Tripudium cum Dracones”!*
























* Vă anunț cu mare bucurie:
Avem ”A Dance with Dragons”!

----------------------------

----------------------------
Recomandări: suzimuzi atelier (it's my life...), vania (fatal), teo negura (apus de soare...), geocer (în privința crizei...), shayna (avem timp...), meet the sun (maratonul 7500...), cristian lisandru (o Românie cu toate ale ei...), alex mazilu (neclar, rețeta succesului...), gabriela elena (în laminorul verii...)

12 comentarii:

  1. Așa, foarte bine...
    dar de serial nu ai mai suflat o vorbă (ascuțită sau tocită...)

    RăspundețiȘtergere
  2. Clau, păi de serial mă tot pregăteam să scriu, dar n-a fost să fie, căci n-am mai găsit timp și pentru asta... ce să zic? este făcut foarte bine, ca orice producție serioasă a celor de la HBO, are o grămadă de personaje faine, este destul de fidel cărții, DAR (și pe ”dar”-ul ăsta nu pot să-l scriu atât de mare pe cât merită) este doar un fragment infim din universul acela. pentru cine a citit cărțile, sau va dori să le citească, serialul este doar partitura corect executată a viorilor principale din orchestră, dar ar mai fi încă de auzit încă 60 sau 70 de instrumente, pentru ca orchestra simfonică să fie completă. de exemplu, mașinațiunile și urzelile din serial par făcute în pripă și oarecum cam brutal, în vreme ce în carte ele sunt ca niște plante sădite, îngrijite, făcute să crească cu grijă, în timp, de către personaje extrem de inteligente dar și foarte răbdătoare. o altă nuanță care se pierde este legată de echilibrele de putere și micile gesturi care pot să le schimbe de la o zi la alta... într-un serial nu ai timp să le surprinzi pe toate, ceea ce este un păcat, mai ales pentru dialogurile dintre personaje. oricum, asta nu înseamnă că nu aștept al doilea sezon, care este foarte bogat în evenimente și va conține cel puțin o faimoasă bătălie de proporții. până la urmă, serialul este interesant și pentru a vedea cum și-au imaginat unii niște lucruri care până atunci existau doar în imaginația fiecăruia dintre cei care citiseră cărțile...

    RăspundețiȘtergere
  3. Oho, bună veste, Bogdane! E de citit. De savurat. Să ai o zi excelentă, alături de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,

    As dorii sa stiu daca sunteti interesat de un schimb de link/post.

    Indiferent de raspuns astept email la office@online-anunturi.com

    O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. așa este, Cristian. timp să avem pentru lectură :)
    încă n-am început să o citesc, dar sper să remediez în acest weekend, căci aș vrea să-i dedic puțin timp, să o savurez, vorba ta. o zi minunată și vouă, dragilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. @anunțuri, am lăsat un răspuns pe adresa indicată

    RăspundețiȘtergere
  7. Cartea este sursa, deci bogatia informatiilor aduse de ea completeaza ceea ce filmul poate reda.
    Multumim pentru invitatia la lectura!

    RăspundețiȘtergere
  8. cu mare plăcere, Gabriela Elena. sper să-ți placă felul în care scrie Martin.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multam de recomandare, incerc s-o gasesc! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ar fi buna de facut cadou verisorului meu caruia i-a placut Eragon?

    RăspundețiȘtergere
  11. Roxandrei, eu aș zice că depinde de vârsta verișorului, căci Martin scrie un tip de fantasy ceva mai deosebit, bazat pe o lume medievală credibilă și foarte realistă... dură și necizelată, punctată cu destul de mult sex, violență și altele de acest fel. Eragon este mai mult o poveste de genul Tolkien, numai bună pentru toată lumea, în vreme ce seria ”A Song of Ice and Fire” nu are prea multe perdeluțe.

    RăspundețiȘtergere