marți, 29 martie 2011

”ce oraș frumos”

Edit 30.03.2011 - cabinele de vot s-au deschis AICI

---------
pentru cea de-a patra etapă a concursului de proză arhiscurtă ”AutoPArtret”, tema era ”Ce oraș frumos!”. sub acest titlu ar trebui să descriem ceea ce ne place cel mai mult la orașul în care locuim. mai jos găsiți cele două texte de proză arhiscurtă pe care eu le-am dedicat Aradului. toate textele ce vor participa la concurs pot fi citite AICI.

---------

Pe corso

Ieși la o plimbare ”corso”. Era curios să vadă cu cine se va întâlni astăzi. Primul a fost Dl. Istrate, avocat, tatăl a doi băieți. Știa că era pasionat de cărți polițiste, întrucât se-ntâlnea cu el prin librării. Îl salută și mai făcu doi pași, doar pentru a se nimeri față în față cu Dl. Dr. Popa, mare meloman și un obișnuit al concertelor de la Filarmonică. Un colț mai departe îi spuse ”săru’ mâna” D-nei Zina, contabilă și eco-activistă pentru păstrarea spațiilor verzi. Ăsta-i ”social networking” de secol trecut – se gândi, zâmbind.

---------

Un cocktail perfect

E seară. Din hotel iese un domn înalt, costum impecabil, păr grizonat, gesturi studiate. Se oprește în fața șirului de taxiuri și-l întrebă pe taximetrist dacă se fumează în mașina lui. I se răspunde că se poate, astfel că-și aprinde o pipă și urcă. Cu un accent greu de dibuit îi spune șoferului: ”Fă-mi un tur, un cocktail vizual cu locuri interesante!” Taximetristul zâmbește și pornește încrezător în bacșisul gras. Are în minte rețeta perfectă: teatrul, primăria, catedralele, bisericile, cetatea, parcul și malul Mureșului.

--------------------------------------------------

--------------------------------------------------

Recomandări: vania (ca bucatele-n sare), suzimuzi atelier (notorius), teo negura (trafic cu hituri - 61), cristi dima (pentru tine lisa - 7), cristian lisandru (rural în notă modernă), călin (1 2 3 pafte - 2), năbădăiosul (locul ”jucuriilor”)

4 comentarii:

  1. Pun un accent pe cockteilul perfect. Iată o modalitate interesantă de a prezenta rapid câteva puncte de reper ale oraşului... Felicitări pentru concentrare, Bogdan! Succes tuturor celor care participă la concursul lui Călin!

    RăspundețiȘtergere
  2. mulțumesc Cristian. se pare că acel cocktail a plăcut, întrucât au mai fost câteva persoane care mi-au spus că l-au gustat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce pacat ca regulile PA-ului te-au impiedicat sa continui interesantul "cocktail vizual"! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. așa este Gabriela, dar într-un fel trebuie să lăsăm și imaginația să-și facă partea ei :) Aradul este un oraș frumos tocmai pentru că are varietate foarte mare de stimuli vizuali, care sunt destul de greu de descris doar în cuvinte... și aproape imposibil în proză arhiscurtă, după cum bine spuneai.

    RăspundețiȘtergere