luni, 28 februarie 2011

o piesă de teatru și chiar mai mult...

nu, nu vă speriați, căci n-am să vă povestesc și eu despre mica prezentare a lui Bleonț, făcută la conferința de presă de la Arad. :)

doream doar să spun că am fost tăcut și liniștit atâtea zile. este o constatare :). s-a întâmplat deoarece am decis să încep weekendul trecut mai devreme decât ar fi fost normal și să-l dedic lecturii și filmului...

de citit, am citit mai multe lucruri, câteva cărți pe care le începusem în paralel și cu care mă cam lungisem... pe unele le-am parcurs până la capăt, așa încât lupta de pe frontul lecturii o pot considera o victorie parțială. din filmele văzute - multe memorabile - am decis să vă ofer și Domniilor Voastre un fragment excelent de dialog și măiestrie artistică, extras din ”The Lion in Winter”, o producție din 1968, cu o distribuție formată din: Peter O'Toole, Katharine Hepburn și Anthony Hopkins.


7 comentarii:

  1. Ce mod exagerat de a recita aveau pe vremuri!... Apropo de film, mă aşteptam să spui două vorbe despre recentele oascaruri. Chiar mă interesa părerea ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Victor, ”the lion in winter” este un film făcut după o piesă de teatru și se simte... de aceea și titlul postării. ți-l recomand călduros, dacă nu l-ai văzut.

    despre oscar-uri nu am vrut să povestesc încă nimic, căci nu am văzut nici”black swan” și nici ”the king's speech”. mă bucură enorm faptul că i-au dat unul lui Bale, căci băiatul acela îl merită de multă vreme. în rest voi încerca să văd filmele și apoi să te ții comentarii! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Aproape ca te invidiez pentru week-end-ul asta de care ai avut parte. Tare, tare fain, iti multumesc pentru recomandarea cinefila! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am să vorbesc nici eu despre gestul lui Claudiu Bleonţ, mai ales că firul a fost despicat în patru, şi nu numai, în fel şi chip. Mulţi şi-au spus părerea.
    Mă bucur că ai avut un astfel de final de săptămână şi pot să spun că - măcar în ceea ce priveşte lectura - stau şi eu bine, de ceva vreme. În ultimele luni lăsasem lecturile în plan secund, dar am reconsiderat, ca să zic aşa, şi am căutat să îmi fac timp în fiecare zi. Un alt tonus apare, de fiecare dată. Citesc, recitesc cărţi pe care le voi citi şi reciti de fiecare dată cu mare plăcere şi cred că la fel se întâmplă şi în cazul tău. E bine să găsim timp pentru suflet. Iar lectura este, pe lângă dragoste, balsam.

    Gândurile mele bune, Bogdan, iar soţiei tale îmi permit să-i dăruiesc un Mărţişor virtual. Tot respectul pentru voi, numai bine vă dorim!

    RăspundețiȘtergere
  5. PS - m-ai făcut să zâmbesc atunci când ai scris despre cărţile citite în paralel. Uite că aşa fac şi eu, mi se pare o metodă excelentă. În funcţie de starea de spirit, de drum, de locul către care mă îndrept etc...

    Încă o dată, o noapte liniştită!

    RăspundețiȘtergere
  6. Teo, mulțumesc pentru vizită. dacă apuci să-l vezi, sper să guști recomandarea... mie mi-a amintit de piesele de teatru TV foarte elaborate și frumos jucate pe care le producea BBC-ul, cu marii actori britanici. și cum eu mai pornesc câteodată în căutarea timpului pierdut, îți dai seama că nu puteam să rezist în fața unui astfel de spectacol :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristian, gestul lui Bleonț m-a amuzat foarte mult, căci l-a făcut în fața unor prieteni și foști colegi și colege din presa locală - eu fiind din Arad - în rest aș zice doar ce zicea și marele Will:

    ”All the world's a stage,
    And all the men and women merely players:
    They have their exits and their entrances;
    And one man in his time plays many parts...”

    mulțumesc pentru mărțisorul Suzanei. aceleași gânduri bune Geaninei și ție, dragilor.

    la capitolul lectură, am văzut că tu ai abordat și seria introductivă la Dune, scrisă de Brian Herbert și Kevin Anderson... și mie mi-a plăcut foarte mult, căci cei doi au găsit o rețetă de ritm și acțiune, care-i apropie teribil de mult de original. eu tocmai am terminat niște povestiri ale lui George Martin, pe care ți-l recomand cu mare căldură. este un maestru al cuvintelor. poate unul dintre cei mai mari în zona sf și fantasy, la ora actuală. nu degeaba l-au numit un Tolkien modern... dar este muuult mai mult de-atât. nu prea știu cum este traducerea seriei ”cântec de gheață și foc”, căci eu l-am citit în engleză, dar cred că ar merita să-l ”guști”. poate te prinde :)

    RăspundețiȘtergere