duminică, 2 ianuarie 2011

Hanul cel nou - PAveste fara sfarsit

din seria PAveste fara sfarsit va ofer si eu o bucatica din povestea medievala ce se croseteaza incet (dar sigur) la atat de multe maini, capete, creioane si tastaturi...

toate PA-urile scrise pana acum pentru aceasta tema le gasiti AICI

------

Hanul cel nou

Dupa ce vazu de cai, Magister se porni catre padure. Destul de aproape de locul de popas era un izvor cu apa buna iar el isi aduse burduful cel mare. Stia deja ca ceilalti vor rade de faptul ca nu-si topea si el zapada. De fapt n-avea nimic cu omatul, doar ca parca n-avea gust. Poate i se tragea de la al’ batran care-i spunea ca zapada era buna doar la racit alambicul pentru tarie.
Ajuns la parau, se opri cu mirare. Pe malul celalalt se vedea acoperisul unui han. Si trebuia sa fie nou-nout, de vreme ce in vara nu fusese acolo.

------

Medieval Music - Saltarello Italy XIVc



------

s-au plimbat prin padurea medievala si narativa
: vania, adela, gabi, caius67, gabrieladsavitsky, calin, carmen, PetitPrince, starsgates, leedee, lady, bogdan, victor, petra, alex, maria, suzimuzi, lubileah, parfumdevis, clau, cristilisandru, oanamujea, laura, cristidima

14 comentarii:

  1. Bună idee, Bogdan. Prea ne învârteam toţi în jurul căruţelor. :D Frumos PA-ul. Ai talentul de a lăsa o mulţime de portiţe deschise cu PA-urile tale. :) Să vedem cine va continua.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gânduri bune la început de an tuturor scriitorilor de PA-uri. Să fie inspiraţi şi să promoveze în continuare, cu mare drag, acest gen literar...

    Poate i se tragea de la al’ batran care-i spunea ca zapada era buna doar la racit alambicul pentru tarie.

    Nu zicea rău ăl bătrân!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am cochetat şi eu cu acest gen de scriere în urmă cu un an. Este interesant faptul că trebuie să concentrezi totul în doar 82 de cuvinte.

    Mult succes!
    La mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. buna seara Carmen. ma bucur ca sunt un deschizator de portite :) cred ca ideea va fi continuata de Alexandru - injineru'... vom vedea curand

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristian, si eu cred ca al' batran stia el ce stia :) sa speram ca PA-ul va avea o buna promovare, nu de alta da' pe criza asta ar trebui sa treaca mai bine lucrurile de calitate, mici si facute fara prea multa risipa de cuvinte :P

    RăspundețiȘtergere
  6. buna seara Geanina, iti multumesc pentru vizita. intr-adevar cele 500 de semne te obliga la un parcurs in are trebuie sa distilezi - asta apropos de alambic :) - si sa concentrezi foarte bine ideea initiala. de fapt, prin intermediul lui Calin Hera, descoperirea PA-ului a fost o surpriza foarte placuta pentru mine si am aderat imediat caci il consider un bun exercitiu de scriitura oarecum potrivit cu vremurile si ritmul la care am ajuns cu totii sa traim. mult succes si voua in noul an.

    RăspundețiȘtergere
  7. hola amigos:) cam târziu în noapte am ajuns la tastatura magică:) după cum am zis voi continua povestea dar de dimineaţă când voi avea mintea limpede:) sau poate la noapte dacă visez ceva interesant.
    frumoasă continuare apropo:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Observ o shimbare în ceea ce priveşte numărul de semne. Când am preluat stilul de la Călin, regula era ca acel PA să se încadreze în 82 de cuvinte. 500 de semne îţi dă posibilitatea să te desfăşori mai bine literar, important este să nu se piardă mesajul pe parcurs, iar acţiunea să fie concentrată în aşa fel încât atenţia cititorului să rămână captivă până la final.

    Spor la scris!

    RăspundețiȘtergere
  9. Alex, am vazut deja continuarea ta. ma bucur sa vad ca noaptea ti-a adus inspiratie si ca PA-ul tau merge in directia la care ma gandisem pentru ramificatia asta... sa vedem ce va iesi de aici cand se mai strang si alte penite si tastaturi in jurul focului medieval :)

    RăspundețiȘtergere
  10. ;) tocmai vroiam să-ţi postez link=ul:)
    neaţa! vom vedea cine, ce şi cum:)
    PS mi-a luat 20 de minute să pun două comentarii pe blog la carmen negoiţă şi la adela.... te uiţi puţin dacă îţi merg la fel de greu cum îmi merg şi mie? mersi frumos

    RăspundețiȘtergere
  11. Geanina, asa este. cred ca in timp regula s-a adaptat nevoilor PAutorilor... 500 de semne +/- 10% sunt perfecte pentru o micro sceneta, dialog sau povestioara. cred ca era destul de dificil sa gasesti exact cele 82 de cuvinte potrivite, mai ales cand primele 81 pareau perfecte iar cel de-al 82-lea nu dorea nicicum sa se integreze :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Faină ideea acestor PA-uri înlănţuite din care s-a născut deja o poveste... Am urmărit-o de la Carmen începând...

    RăspundețiȘtergere
  13. ai dreptate Alex, atat blogul lui Carmen cat si cel al Adelei au un mecanism de postare care mi se pare mai lent decat clasicul sistem... dar parca totusi la mine nu-sunt chiar atat de incete pe cat le-ai cronometrat... poate-i de vina si zapada (fulgii care cad - eu i-am eliminat pe ai mei din aceleasi motive, aveam semnale ca-mi incetinesc foarte mult incarcarea blogului)

    RăspundețiȘtergere
  14. multumesc frumos Cristian si bine ai venit pe aici. te astept sa mai treci si poate chiar sa intri in jocul PA-urilor inlantuite :)

    RăspundețiȘtergere