marți, 25 ianuarie 2011

apocalipsa mută - tripticul existenței

o un alt PA ce face parte din ”tripticul existenței”, o mini serie de PA-uri începută AICI.


------------------------

Apocalipsa mută

Văzuse acei nori negri, compacți și grei care se abătură peste lumea lor învechită și se gândi că un alt apocalips stătea să-nceapă. Semnele le-au fost prevestite demult dar n-au fost luate-n seamă. Acum, bolţile cerului revărsau armiile nemiloase iar aripi tăioase hăcuiau în carne. Un dans grotesc și feroce se dezlănţuise aruncând umbre sinistre în calea luminii. Tăcerea absolută amplifica groaza, iar filmul mut se derula bezmetic ca un genocid de mimi. Și fiindcă nu-și puteau auzi rugile, oamenii se apucară să deseneze cruci.

------------------------

Bear McCreary - All Along the Watchtower


------------------------


merită să intrați: cristi lisandru (o extrem de savuroasă povestire ”Gogoși cu gem la balta lu Înecatu”), vania (remediu cu mâță), teo negura (trafic cu hituri), madi și onu (două cugetări), suzimuzi (if you don't know me by now...), carmen negoiță (misterul din noapte), victor (omega 3 și 4), adela (cugetările lui victoraș)

7 comentarii:

 1. Bine te-am regăsit, Bogdane... Sumbru, înfricoşător, dar bine scris şi bine întreţinută atmosfera.
  Remarc finalul - deosebit, demn de un PA bun - şi:
  "Acum, bolţile cerului revărsau armiile nemiloase iar aripi tăioase hăcuiau în carne. Un dans grotesc și feroce se dezlănţuise aruncând umbre sinistre în calea luminii"...

  O zi bună să ai şi să aveţi, la bună recitire!

  RăspundețiȘtergere
 2. mulțumesc frumos Cristian, o zi bună și vouă.

  RăspundețiȘtergere
 3. "Oamenii se apucară să deseneze cruci"... superb acest final...
  MI-ai făcut parcă dor de a mai scrie proză arhiscurtă... nu am mai făcut-o de ceva timp...

  RăspundețiȘtergere
 4. Cristian, îți mulțumesc frumos pentru vizită și pentru aprecieri. dacă ai chef de o proză arhiscurtă te așteptăm cu una sau poate chiar cu un episod din PAvestea noastră medievală... poate te inspiră noile răsturnări de situație :)

  RăspundețiȘtergere
 5. bogdane,

  buna! excelenta piesa.
  multumim;ai un raspuns la noi,si speram sa fie pe gustul tau, daca-i dupa muzica.blogrollul s-a rezolva, ca bogdan; ai dori alt nume?
  Cu bine,Madi si Onu

  RăspundețiȘtergere
 6. Madi si Onu, mă bucur că v-a plăcut piesa - și eu o ador. mulțam pentru blogroll. mă mulțumesc și cu numele, dacă așa l-am căpătat în viața asta :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Ai un stil foarte frumos de a te exprima in scris.

  RăspundețiȘtergere