duminică, 21 noiembrie 2010

stirea de la sat

citeam pe undeva ca in vremea asta de criza, in tara noastra a scazut dramatic cererea pentru hartie igienica. si asta cu precadere in mediul rural. cred ca sunteti de acord cu mine ca asta nu poate insemna decat un singur lucru: raspandirea bideului la sate este mult mai vasta decat anticipasera anterior "cercetatorii britanici". e si normal ca merita sa le fie marite birurile, atat timp cat, pe de-ascuns, astia traiesc pe picior mare, ca aristocratia de altadata.

--------------------

MIHAI MARGINEANU - Gore din Chitila

Asculta mai multe audio diverse

8 comentarii:

  1. Aşa, 'tu-le luxu-n cur de moşieri! Să le pună impozit şi pe balega de cal cu care fac tencuiala la case (construite fără autorizaţii) nu numai pe cazanele de ţuică.
    Lăsând gluma la o parte, dacă românul a ajuns să renunţe la articole elementare de igienă, atunci e... jale. Ştiu, e prea puţin spus, dar, efectiv, nu găsesc cuvintele potrivite pentru a descrie situaţia.

    RăspundețiȘtergere
  2. asa este Victor, dar situatia cea mai trista in ceea ce-i priveste pe oamenii de la tara ramane (in opinia mea) prostia si naivitatea lor in actul electoral. in ciuda faptului ca-i vezi cum se zbat sa traiasca de la o zi la alta, in ciuda faptului ca le-au fost inchise fabricile unde lucrau (ajungand in somaj), in ciuda faptului ca le-a fost taiat din salarii, ca le cresc impozitele pe teren si casa etc. ei raman in continuare extrem de usor de manevrat si foarte sensibili la propaganda partidului aflat la conducere. nu reusesc sa vada ca au dreptul la o opinie sau ca pot (si trebuie) sa sanctioneze promisiunile desarte... daca Blaga zicea ca vesnicia s-a nascut la sat, cred ca se referea la faptul ca aici trebuie sa astepti o eternitate pana se schimba ideile. si daca cumva chiar se lumineaza la minte oricum mai trece o vesnicie pana se decid sa exprime o opinie.

    RăspundețiȘtergere
  3. păi degeaba văd ei că au dreptul la o opinie dacă scuză-mi expresia se pişă pe demnitatea lor în momentul în care primesc două kile de zahăr şi unul de făină doar pentru un vot. lumea e săracă şi face orice numai să iasă din impas.. chiar şi pentru o zi. e trist într-adevăr dar ne cam merităm soarta. nu vreau să par laş dar cu prima ocazie am dispărut de aici (răul e mai bun în altă parte)

    RăspundețiȘtergere
  4. aici ai pus punctul pe i, inji. multi dintre ei ar face orice, ar da votul oricui pentru acele pachete electorale. plecarea din tara este o solutie personala, sunt de acord, dar nu rezolva in vreun fel boala tarii... eu sunt un repatriat si incerc de ceva vreme sa impun ideea exilului, dar nu al nostru ci al lor, adica "de ce sa plecam noi atunci cand putem sa-i ostracizam pe ei?" numai ca pentru acest lucru trebuie intai sa demolam Bastilia morala a lipsei de civism si de implicare care ne caracterizeaza de sute de ani.

    RăspundețiȘtergere
  5. din păcate chestia asta nu se va întâmpla şi sincer decât să aştept o minune prin care ei dispar şi lucrurile încep să meargă mai degrabă încerc să-mi iau tălpăşiţa. poate sună egoist dar n-am nicio vină că suntem conduşi de idioţi şi că lucrurile merg din ce în ce mai prost şi atunci vin şi întreb: „de ce să sufăr eu?”

    RăspundețiȘtergere
  6. ai perfecta dreptate. si oricum nu este vorba de egoism aici. fiecare dintre noi incearca pur si simplu sa traiasca mai bine si va face ce-i necesar pentru a-si atinge obiectivul. oamenii au facut asta din cele mai vechi timpuri... altfel n-am fi avut popoare migratoare :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am vazut si mai rau.. in anul 1 de facultate am stat cu o tipa care folosea un patratel pentru treaba mica si doua pentru treaba mare si ne certa (eram 4 fete in 2 camere) ca folosim prea multa hartie.
    Cat despre sate.. ce pot spune? 75% din oamenii de la tara cel putin inca au wc in fundul curtii, unele sate nu au nici macar curent electric. Romania este o tara saraca daca reusim sa privim dincolo de masinile cu care se afiseaza "orasenii". E ca si cum nu am vedea padurea de copaci.
    Cat despre plecatul din tara nu prea sunt de acord, m-am saturat ca toti oamenii sa plece si sa ramana aici numai cei care nu se implica. In loc sa dam bir cu fugitii cum ar fi sa punem mana cu mana si sa facem ceva?

    RăspundețiȘtergere
  8. situatia de la sate este foarte departe de a fi roza, dar aceasta nu se va schimba pana cand nu vor fi educati, pana cand nu accepta chiar ei sa-si schimbe mentalitatile. si eu sunt de acord ca trebuie sa producem chiar noi schimbarea, nu sa asteptam desteptarea si iluminarea celor de la putere. vorba sloganului "daca nu noi atunci cine? daca nu acum, atunci cand?"

    RăspundețiȘtergere