sâmbătă, 13 noiembrie 2010

PAstilele - Etapa VII din "Cinci saptamani in PAlon"

Pentru cea de-a VII-a etapa a concursului de PA-uri trebuie sa luam sau sa administram PAstile. Aceasta este noua noastra tema, aleasa de Calin din randurile PA-ului castigator al etapei a VI-a (Sobolanul Alb, autor Ion Toma Ionescu).

Si pentru aceasta etapa am pregatit doua PA-uri:

---------------

Vraciul arab

Supranumit “marele vindecator al Regatului”, Abdul Karim ibn Salit se foi in scaunul prea mare. In jurul lui, totul era mare. Sala de primiri a viceregelui era un enorm cub de piatra ornat cu piese de mobilier supradimensionate, menite parca sa micsoreze asteptarile celor care veneau aici. Asupra lui n-avea, insa, efectul scontat caci Karim se gandi ca putea sa-si dubleze tariful. Cand usa se deschise, el stranse la piept sacul in care tinea dintele de balena, perlele roz si pastilele de fildes.

----------------

Boala milei

Trecusera cateva luni de la zilele-n care viceregele fusese el insusi. Napasta-l lovise pe neasteptate intr-o marti, la pranz. Un sclav il gasi atunci, ravasit, cu hainele sfasiate, plangand ca un copil in fata frumusetii unui trandafir din gradina palatului. Pentru vraciul curtii era evident ca-si pierduse cruzimea si asprimea. Unica sansa era un leac legendar bazat pe fildesul de unicorn, ouale de zana si pastilele de piatra lunara. Dar pentru asta trebuia chemat insusi marele vindecator arab.

-----------------

Handel-Halvorsen: Passacaglia for Cello and Violin (Nigel Kennedy & Lynn Harrell)

Asculta mai multe audio clasica

11 comentarii:

  1. leacul e, intr-adevar, cel amintit :))) dar viceregele nu ar trebui 'vindecat' :) bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. pai, in ciuda vraciului arab, n-as crede ca miraculoasele ingrediente ar fi avut multe sanse sa-l vindece :P
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. hahahaha... intr-adevar! :) si ideea ca UNICA sansa are legatura cu inorogul, cu zanele si cu luna mi-a placut mult!!! de vraciul arab, numai de bine :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. pai cred ca aceea era si ideea unor ingrediente atat de "exotice" :) Si, pana la urma, asa cum bine spuneai si tu, n-ar fi fost pacat sa-l vindecam de omenia si sensibilitatea proaspat dobandite?

    RăspundețiȘtergere
  5. ... in fata frumusetii unui trandafir!
    nu stiu ce culoare avea trandafirul lui, al meu a fost un boboc alb :) asa ca, tare il inteleg!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. eu cred ca "roza" din povestea Viceregelui era un rosu caramiziu foarte profund, caci de aceea ii si patrunse atat de adanc in suflet :)

    RăspundețiȘtergere
  7. patimas? cred ca da, ca majoritatea personajelor de poveste. sau teatru - dar si aia tot o poveste este :)

    RăspundețiȘtergere
  8. panimaiu, da! (a se citi cu accent rusesc :)) nu stiu de ce presimt ca am sa-ti vad intr-o buna zi cartile in librarii si o sa ma bucur tare :)

    RăspundețiȘtergere
  9. multumesc pentru incurajare... sper sa fiu la inaltime cand va sosi clipa :)

    RăspundețiȘtergere