duminică, 24 ianuarie 2010

furtuna energetia si miscarea de rezistenta voodoo

este foarte frig afara dar lumina se filtreaza impecabil iar peste crengutele incarcate de zapada pot admira o dimineata perfecta de iarna. cu siguranta merita o sesiune fotografica... poate mai tarziu :)

stiu ca a trecut ceva timp de la ultima postare dar retragerea in haiducie (inclusiv in izolarea pe care acest lucru il implica) imi ofera avantajul privitorului detasat. Constat ca nu duc dorul postarilor facute "la cald" astfel ca pot alege pe indelete subiecte mai interesante din numerosul septel media.

astfel, de pe margine am vazut nenumarate discutii despre atacuri energetice si despre furtuni electorale declasante cu forta mintii... iar intregul spectacol violet imi aduce un gand cel putin sagalnic. Dar inainte de asta, o scurta introducere.

chiar daca nu ma dau in vant dupa efecte paranormale stim cu totii ca un lucru nu poate avea un impact hotarator asupra unui individ atata vreme cat persoana insasi nu incepe sa creada. O carte foarte interesanta mai ales pentru cei care se ocupa de comunicare este "Hitler si nazismul magic" a lui Giorgio Galli. Profesorul milanez arata cum foarte multe elemente grafice si ritualice care tin de magie, ocultism, ezoterism si chiar alchimie au fost incorporate in cultura si logica nazista cu rezultate ce aveau sa fie resimtite de zeci de milioane de oameni: rasa superioara, svastica, fanatismul trupelor SS etc.

oricum, proportiile basesciene si geoaniene ale fenomenului sunt liliputiene fata de cele amintite mai sus, dar cu siguranta unii dintre cei din jurul celor doi intuiau destul de bine inspre ce anume ar fi bine sa indrepte atentia publicului privitor. Daca prin aceste parghii chiar au reusit sau nu, ma intereseaza mai putin. Ceea ce ma deranjeaza dar ma si intriga este faptul ca ambele personaje politice par sa creada foarte mult in astfel de lucruri. Si efectul final conteaza doar atunci cand persoana este foarte convinsa, nu-i asa?

Iar gandul meu ghidus porneste chiar de aici. Ei cred, deci abracadabreala asta ar putea avea un efect asupra lor. De aici rezulta faptul ca de maine vom putea (cel putin teoretic) sa ne jucam cu diverse papusi voodoo ale misticilor conducatori. Stiu eu cateva locuri interesante de experimentat cu micie tepuse asupra "papuselelor" responsabile de haiducia noastra. :p

in afara de premier, care se confunda cu propria lui papusa / action figure, care credeti ca ar fi cele mai reusite papusele?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu